Čestitamo Zlatni pir Anki i Marku Ćevidu

- 29. studenoga 2010.

Pola stoljeća proveli su zajedno u braku, u dobru i zlu. Već kao jako mladi u drniškom Trbounju znali su da su stvoreni jedno za drugo. Krajem pedesetih godina prošlog stoljeća tada šesnaestogodišnja Anka Matić nije mogla odoljeti udvaranju 18-godišnjeg susjeda Marka Ćevida usprkos tomu što roditelji nisu odobravali njen izbor. Ali ona je bila sigurna. Kako nam je kazala na proslavi Zlatnog pira nakon četiri godine ljubovanja na viskom nivou, uslijedilo je vjenčanje 1960. godine,

– Vjenčanja su tada bila skromnija, svadbena večera bila je kod kuće u krugu obitelji, ali se i tada znalo potrošiti. Nije bilo vjenčanica, ja sam nosila bijeli kostim šivan po mjeri i bijele cipele. To je tada bio luksuz, priča nam zadovoljno Anka koja kaže da i danas u svome suprugu vidi istoga živahnoga i zgodnoga mladića kao i prije 50 godina.

Anka i Marko Ćevid imaju tri sina i četvero unučadi. Sinovi su osnovali i obiteljski biznis, danas su poznati drniški pršutari skriveni iza očevog nadimka “Maran”.

Na fešti povodom proslave 50-te obljetnice braka okupila se cijela obitelj te sedamdesetak uzvanika, koji su se uz bogatu trpezu i glazbu uživo zabavljali do sitnih jutarnjih sati, nazdravljajući vremešnim mladencima iz suska na kojemu je ugravirano stajalo Anka i Maran, 50 godina braka. Pitali smo u čemu je tajna uspjeha.

– Stari brakovi su bolji nego novi, moderni. Više je uzajamnog poštivanja, uvažavanja i razumijevanja, veli Maran a Anka dodaje kako je 33 godine živjela u miru i slozi sa svojom svekrvom a današnje mlade ne mogu ni 33 dana. Najveće zadovoljstvo pronalaze u svojoj djeci i unucima, njihove uspjehe doživljavaju kao svoje, oni su dokaz da je njihova ljubav uspjela.

maran-svi_skupa_radio

maran-_sa_djecom_radio

maran_i_anka_radio

maran_torta_radio


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian