38 godina nam je tek

- 26. studenoga 2010.

Na današnji dan prije 38 godina po prvi put se oglasio Radio Drniš.
Po programskoj orijentaciji i profesionalnom usmjerenju, Radio Drniš je gradski i obiteljski radio. Podjednako zanimljiv, otvoren i dostupan svim generacijama slušatelja, posebice onima koji svakodnevno očekuju i traže provjerenu, pravodobnu i objektivnu lokalnu informaciju.

radio-logo-webRadio je sve do 1996. godine djelovalo u sastavu Centra za kulturu kada se osnivanjem poduzeća Radio postaja Drniš d.o.o. osamostaljuje. Radio Drniš je u vlasništvu Grada Drniša i Općine Promina koji imaju po 25% udjela, 25 % udjela ima i Pučko otvoreno učilište Drniš, dok je 25% udjela u vlasništvu 10 sadašnjih i bivših zaposlenika radija. Radijskim signalom na jednoj frekvenciji s vrha Promine osim drniškog područja ,pokriva se veći prostor Šibensko-kninske županije i susjednih županija .
Vlastiti program raznolikog sadržaja koji se emitira od 8 do 19 sati, odnosno računajući i glazbeni program ,24 sata svih sedam dana u tjednu priprema svega četvero stalno zaposlenih djelatnika te toliko vanjskih suradnika . U sklopu informativnog program svakodnevno se emitira pet emisija lokalnih vijesti, te više specijaliziranih emisija iz područja politike, kulture,rada udruga, sporta i zabave.
Sve ove godine postojanja Radio Drniš bio je značajnim čimbenikom društvenog života cijelog drniškog kraja. Odradili smo 71., 91., Domovinski rat i prognaništvo ,bez prekidanja emitiranja programa. Za doprinos u Domovinskom ratu ratna redakcija Radio Drniša dobila je posebnu povelju-zahvalnicu ,a djelatnici odlikovani Spomenicom Domovinskog rata 1991. i medaljama Bljesak i Oluja. Danas i Radio Drniš prolazi kroz krizu koja je zahvatila sve . Uz stalno smanjenje potpora i oglašavanja Radio Drniš se nalazi na svojevrsnoj prekretnici.
U novim okolnostima , kada lokalno sve više zamjenjuje globalno , Radio Drniš kao mali lokalni medij vodit će sve težu bitku za samoodrživost. Globalizacija i prodor novih tehnologija rezultiraju danas koncentracijom poduzetnika na tržištu medija. Svjedoci smo umrežavanja lokalnih informacija, koje se danas emitiraju iz jednog izvora pa svi mediji u isto vrijeme emitiraju zajedničke vijesti. Istodobno Internetom medijska dostupnost nema granica . I Radio Drniš on -line omogućuje pristup svojim programskim sadržajima. Tradicionalni mediji kakav je i naš Radio , ako želi opstati mora naći svoje mjesto u tom brzo rastućem tržištu suvremenih medija koji uz zvuk nude sve od vijesti do slike i video zapisa.
Radio Drniš uz zanimljiv i slušan radio ,želi ostati i dalje medij koji poštuje različitost , odgovornost,te osjećaj za svakodnevni konkretan život ljudi -naših slušatelja.
Zajedno nastavljamo i dalje. Stoga ostanite i vjerni drniškom radiju na 89 MHz.

Redakcija


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background