Epidemiološka slika ŠKŽ sve je gora, od sutra nove mjere

- 31. ožujka 2021.

Na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata, 151 osoba je novooboljela od COVID-19 infekcije. Preminule su dvije muške osobe koje su se liječile u šibenskoj bolnici. Trenutno je 513 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 47 osoba, od kojih su četiri na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječe dvije osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1824 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 298 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Epidemiološka slika sve je gora. Bolnički kapaciteti se brzo pune, sve više je mlađih pacijenata koji zahtijevaju intenzivnu skrb.

Najviše zabrinjava porast oboljelih u odnosu na broj testiranih – kazala nam je ravnateljica Opće bolnice Šibensko kninske županije dr. Sanja  Jakelić:

 

Ravnateljica Jakelić kaže da bolnica ima dovoljno kreveta, veći problem predstavlja kadar, zbog čega bi moglo doći do problema funkcioniranja ostalih odjela:

 

Županijski stožer Nacionalnom stožeru uputio je prijedlog uvođenja novih nužnih epidemioloških mjera za područje Šibensko-kninske županije u trajanju od 15 dana. Između ostalog, zatraženo je skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata te je predloženo da ugostiteljski objekti rade od 6 do 20 sati.

Mjere će se početi primjenjivati od sutra, 01. travnja. Ministar Davor Božinović:

 

Ravnateljica Sanja Jakelić još jednom poručuje:

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background