DVD Ružić u akciji “Zeleni biser Kljaka”

- 24. siječnja 2020.

Energetska kompanija INA jednom godišnje, uoči Dana planeta Zemlje, objavljuje natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata pod nazivom „Zeleni pojas“.
Među prihvaćenim projektima za 2019. godinu je i projekt Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ružić pod nazivom „Zeleni biser Kljaka“, sa još 16 drugih projekata.
U sklopu projekta planirano je očistiti protupožarne putove kroz borovu šumu u mjestu Kljake u ukupnoj dužini oko 4 kilometra te očistiti otpad oko slapa Sokolac. Završetkom projekta planira se nabavka drona koji je opremljen termalnom kamerom koja je od iznimne važnosti prilikom gašenja požara, a također i pri pronalasku nestalih osoba jer prema toplini tijela može pronaći nestale osobe.
Radovi na projektu su započeli 01. listopada 2019. godine, a završetak projekta očekuje se do 30. lipnja 2020. godine. Trenutno se provodi faza čišćenja zaraslog terena oko slapa.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 22 tisuće kuna.
U realizaciji projekta sudjeluju dobrovoljni vatrogasci DVD-a i sami mještani a zapovjednik DVD-a Ivica Mikelić poziva i ostale da se priključe akciji uređenja prirodnih znamenitosti Kljaka. Više o svemu u emisiji ‘Zelene priče’, u programu Radio Drniša 25. siječnja u 14:15 sati.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background