Dva projekta TZ-a Drniš za bespovratna sredstva na turistički nerazvijenim područjima

- 7. ožujka 2014.

Na natječaj Hrvatske turističke zajednice kojem je danas zadnji rok za kandidaturu turističkih programa i projekata iz turistički nerazvijenih područja, drniškaTuristička zajednica prijavila je dva projekta.

Kako saznajemo od direktorice Josipe Čupić za dodjelu bespovratnih sredstava kandidiran je projekt „Razvoj turističkog informacijskog sustava”, vrijedan 85.000 kuna, a riječ je o postavljanju vanjskog displeja na središnjem gradskom trgu Poljani te mobilnim aplikacijama namijenjenim promidžbi turizma i informiranju korisnika o turističkoj ponudi cjelokupnog drniškog kraja.

Drugi projekt naziva „Turistička infrastruktura u razgledavanju srednjovjekovne utvrde Ključice i kanjona rijeke Čikole” ,Turistička zajednica Grada Drniša pripremila je u partnerstvu sa Gradskim muzejom Drniš i Javnom ustanovom NP Krka, a nositelj je Grad Drniš.

Ovaj projekt dio je velikog projekta što ga je Grad Drniš pokrenuo za turističku valorizaciju kanjona Čikole i razvoja turističkog poduzetništva. Ukoliko se odobri projekt, planirana turistička infrastruktura biti će zapravo prvi korak ka približavanju utvrde Ključica, najveće i najočuvanije srednjovjekovne utvrde na drniškom prostoru, posjetiteljima. Podigli su je hrvatski plemenitaši Nelipići u 13. stoljeću nad kanjonom rijeke Čikole, danas je registrirani spomenik kulture. Na lokalitetu se prije prezentacije i obilaska posjetitelja planiraju istraživački radovi.

Javnim natječajem upravo je istaknuto kako će se na manje razvijenim turističkim područjima financirat programi razvoja i unapređenja turističke ponude destinacije, programi edukacije, korištenja javne turističke infrastrukture, te programi unapređenja djelovanja turističkih zajednica.

Jedna Turistička zajednica za potpore mogla je kandidirati najviše pet programa. Iznos odobrene potpore po jednom programu u jednoj godini može iznositi najviše do 80%, ukupnih opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa.
Sredstva potpore su bespovratna, a dodjeljuju se iz 7.5% ukupno uplaćenih sredstva turističke članarine koja se izdvajaju na posebni račun Hrvatske turističke zajednice i koriste namjenski za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima.

Utvrda-Kljucica


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background