Duša moje Zagore predstavljena u drniškoj knjižnici

- 23. srpnja 2015.

Foto: Josip Živković

U Narodnoj knjižnici održano je sinoć predstavljanje knjige Duša moje Zagore, autorice Živane Ćevid-Rumbak. Veoma uspješnu prezentaciju, sudeći po broju posjetitelja, organizirali su Drniški ogranak Matice hrvatske i drniška Narodna knjižnica. Prezentaciju je otvorila ravnateljica knjižnice Danijela Drezga, potom je govorio Josip Laća, urednik zbirke te naposljetku sama autorica, koja je čitanje priča, od kojih su za ovu prigodu odabrane dvije, prepustila dvjema svojim prijateljicama. Preuzbuđena je bila da bi sama čitala, reče.
U svojim tekstovima – crticama i kratkim pričama – autorica, koja danas živi u Zagrebu, s nostalgijom progovara o sjećanjima na drniški kraj te naglašava da ju je odrastanje u Zagori odredilo kao osobu, bez obzira na to što je veći dio života provela u Zagrebu.
– Ponosna sam što sam dio ovog grada. To me napravilo ovakvom kakva jesam. Ovo je moja duša unutra, moja duša i moji osjećaji. Iskreno su unesena sva moja sjećanja i sva moja duša u ovu knjigu. Mislim da mi je bilo potrebno vratiti se, sve ovo napisati i na taj način iscijeliti se i shvatiti tko sam i zašto sam takva kakva jesam… Čak više od pola mog života sam u Zagrebu, u drugoj sredini, u drugom mentalitetu, ali su me Zagora i moje odrastanje učinilo ovakvom kakva jesam sad, kazala je Ćevid-Rumbak.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background