Drniškoj srednjoj školi odobren Erasmus plus program razmjene učenika i znanja!

- 27. svibnja 2020.

Drniška srednja škola Ivana Meštrovića po prvi puta sudjelovati će u europskom Erasmus plus programu razmjene učenika i znanja nakon što je prihvaćen projekt ‘Obnovljivi izvori energije – budućnost za sve ‘ profesora Dragana Vranjkovića.

Projekt je bio prijavljen na poziv Agencije za mobilnost i EU programe za aktivnost Mobilnost za učenike i osoblje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Vrijednost projekta je 8 tisuća i 810 eura.  Cilj projekta je provođenje stručne prakse učenika zanimanja elektrotehničar, u Kranju, u Sloveniji, tijekom koje bi se usvojila nova, kao i unaprijedila postojeća znanja i vještine te dobile mogućnost za povezivanje prethodno usvojenih teorijskih znanja s praktičnim radom. Osim učeničkih mobilnosti provela bi se i mobilnost nastavnika iz područja elektrotehnike. Projektnom prijavom planirano je sudjelovanje ukupno 5 sudionika, i pružila bi se mogućnost odlaska na stručnu praksu u Školski centar Kranj za učenike slabijih socioekonomskih mogućnosti.

Školski centar Kranj ove godine ima preko 2200 učenika i studenta, preko 180 zaposlenih na puno vrijeme i oko 50 vanjskih suradnika. Na EU projektima rade skoro 15 godina.

Ravnateljica škole Martina Jerković:


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background