Drniško područje bilježi 18 posto više gostiju u odnosu na lanjski srpanj

- 8. kolovoza 2014.

Ni srpanj na rivijeri Šibensko kninske županije nije popravio negativne turističke rezultate. U dolasku broja gostiju bilježi se minus od tri posto u odnosu na lanjski srpanj.
Među većim destinacijama, osim Šibenika koji bilježi dva posto manje noćenja, u Vodicama je to pet posto, a Primoštenu čak osam posto manje.

Istovremeno područje Drniša bilježi porast broja gostiju. I to čak 78 posto za prvih sedam mjeseci ove godine dok primjerice Knin bilježi minus od šest posto.
– “Iako su brojevi na drniškom području, što se tiče dolazaka i što se tiče broja noćenja, još uvijek zaista jako mali veseli podatak da se proteklih godina bilježi kontinuirani porast. Možemo biti zadovoljni s obzirom da je cijelo drniško područje relativno mlada turistička destinacija koja se tek razvija pa se u tom smislu na nas i ne odnose trendovi koji vladaju na moru. Ipak za otkrivanje područja Zagore vlada sve veće zanimanje što nam ulijeva nadu u još bolje rezultate u turizmu”, kazala nam je Josipa Čupić direktorica Turističke zajednice Grada Drniša.

U srpnju bilježi se rast od 16 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.
– “Odnosno registrirano je 510 dolazaka i tisuću 623 noćenja. Većinu i u broju dolazaka i u broju noćenja čine gotovo pa isključivo strani gosti. Porast broja gostiju bilježe i hotelski i privatni smještaj. U odnosu na prošlu godinu došlo je i do porasta broja smještajnih kapaciteta na 136 postelja na području Garda Drniša, za razliku od lanjskih 120 ležajeva. Riječ je o smještaju u kućama za odmor. Trend je to koji se nameće posljednjih godina, naglasila je direktorica Čupić dodajući kako mjesta za napredak još je puno.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background