Drniških 11 projekata vrijednih 9 milijuna kuna na čekanju

- 6. svibnja 2015.

Foto: Anita Vukušić

U proteklih 15 mjeseci Grad Drniš je na domaće i inozemne natječaje prijavio 41 projekt. Njihova ukupna vrijednost je preko 39 milijuna kuna, od čega je Grad tražio 31 milijun kuna sufinanciranja. Unutar ovih projekata još ih je 11 na čekanju, a njihova vrijednost je oko 9 milijuna kuna od čega Grad traži nešto manje od 6 milijuna kuna sufinanciranja.
Kako kaže gradonačelnik Josip Begonja, među projektima koji su na čekanju je sedam turističkih projekata prijavljenih na natječaje Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice:
{play}audio/josip-begonja-060515.mp3{/play}
Ipak i unutar ovih projekata ima onih koji imaju prednost. Jedan od njih je projekt biciklističko poučne staze tragom Ivana Meštrovića kroz vinogorje Petrova polja. Na listi prioritetnih projekata je i Uređenje turističke infrastrukture u razgledavanju srednjovjekovne utvrde Ključica i kanjona rijeke Čikole. Pročelnica upravnog odjela Ivana Sučić za naš Radio je rekla:
{play}audio/ivana-sucic-060515.mp3{/play}
Posljednji od ova tri projekta je 2. Međunarodni festival pršuta koji će se održati u rujnu ove godine za čije se održavanje traži 100 tisuća kuna potpore od HTZ-a. Do početka ljeta, kako kaže pročelnica, očekuju se rezultati natječaja, a kakve su mogućnosti sufinanciranja ovih sedam turističkih projekata koje je Grad Drniš prijavio pitali smo ministra turizma Darka Lorencina koji je prošli tjedan otvorio 7. sajam agroturizma u Skradinu:
{play}audio/darko-lorencin-060515.mp3{/play}

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background