Drniški srednjoškolci posjetili bazu u Zemuniku

- 19. listopada 2019.

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića posjetili su u petak 18. listopada 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku gdje im je predstavljen rad eskadrila i mogućnosti školovanja za vojne pilote.

Kroz izravan kontakt  i razgovore sa pilotima učenici trećih i četvrtih razreda imali su mogućnost upoznavanja sa aktivnostima koje provodi baza u Zemuniku s naglaskom na studiju za vojne pilote. Tako su piloti kroz program „3x3x3x30“ (3 pilota na 3 radna mjesta prezentiraju 3 teme u trajanju 30 minuta) predstavili svoj put tijekom školovanja za hrvatske vojne pilote te kako izgleda njihov svakodnevni radni letački dan, a kroz konkretna pitanja učenici su saznali i odgovore koji im još više mogu približiti izbor jednog od najatraktivnijih poziva za mlade.

U suradnji sa zrakoplovnim entuzijastima iz Zadra po prvi puta učenici su putem naočala za virtualnu stvarnost imali jedinstvenu mogućnost praćenja letačkog programa „Krila Oluje“, bojnih gađanja i raketiranja iz helikoptera OH-58D Kiowa Warrior te prizora iz kabine borbenog aviona MiG-21.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Mario Pleša istaknuo je kako će se težište promidžbenih aktivnosti odvijati kroz posjete učenika zrakoplovnim bazama i to kroz personalizirani pristup izravnog susreta i razgovora učenika i pilota.

„Želimo mladima omogućiti dolazak u zrakoplovnu bazu i pružiti odgovore koje ne mogu nigdje drugdje dobiti na ovako zanimljiv i izravan način. Živa riječ i slika koju ponesu iz svakodnevice jedne zrakoplovne baze ostaje duboko urezana i postiže najbolje promotivne učinke. Imamo sjajnu suradnju sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a mnoge turističke agencije u ponudi školskih izleta i ekskurzija imaju između ostalog uključen i posjet 93. zrakoplovnoj bazi“, iznio je brigadir Pleša.

„Prve povratne informacije su apsolutno iznad svih očekivanja učenika i sve nas raduje što smo gostovali u zrakoplovnoj bazi u Zemuniku.  Bilo je zanimljivo, edukativno i uistinu smo ponosni na naše pilote i Hrvatsku vojsku“, priopćili su za Radio Drniš iz uprave Srednje škole Ivana Meštrovića.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background