Drniški pršut i sir sljedećeg tjedna imaju promociju u Bruxellesu

- 28. veljače 2014.

Drniški pršut i sir početkom sljedećeg tjedna, 03. i 04. ožujka bit će prezentirani u Bruxellesu u Europskom parlamentu, zahvaljujući SDP-ovom zastupniku Toninu Piculi.

'Bel Cro' Miljevci - Drago Pletikosa

Miljevački pršut i pancetu predstavit će Drago Pletikosa iz pršutane ‘Bel Cro’ Miljevci, dok domaći sir promovirati će Ivan Petrović iz Mini mljekare ‘I PAK’ iz Pakovog Sela.

Mini mljekara 'I-PAK' Pakovo Selo

Čuvene gastronomske specijalitete s područja Šibensko-kninske županije predstavit će i Miranda Paić iz Skradina koja će ponuditi svoje delicije od bajama i smokava. Alen Bibić iz Skradina izlaže svoje crno vino, a zadruga Primošten Burnji prisutne će počastiti djevičanskim maslinovim uljem i kiselim kupusom.

Projekt okuplja 15-tak hrvatskih proizvođača od Dubrovnika do Zadra, koji će izložiti hrvatske autohtone proizvode: vino, maslinovo ulje, pršut, sir, sol, slastice i riblje prerađevine na degustaciju, ali i informirati se o mogućnostima zaštite svojih proizvoda pri EU, kao i učinkovitom povlačenju sredstava iz fondova za ruralni razvoj.

Konferencija koja se održava 3. ožujka uz proizvođače okupiti će i niz stručnjaka, kao što je primjerice profesorica Marina Krvavica, voditeljica projekta zaštite dalmatinske janjetine s kninskog Veleučilišta.

Za 04. ožujka organizira se izložba sa 23 fotografije s motivima Jadranske Hrvatske autora Ive Pervana, na kojoj će uvodni govor održati organizator zastupnik Tonino Picula. Izložbu će otvoriti Hannes Swoboda, predsjednik Saveza socijalista i demokrata. 

Izlagači za Bruxelles putuju sutra. Organiziran je i posjet vinogradima i proizvodnim pogonima na obiteljskom imanju u blizini Nürnberga, gdje će moći razmijeniti mišljenja i iskustva s domaćinima.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background