Drnišanima vrijedna donacija knjiga

- 5. ožujka 2021.

Anđelka Galić rođena Drnišanka donirala je preko 300 naslova Gradskom muzeju Drniš, Narodnoj knjižnici Drniš i knjižnici Srednje škole Ivana Meštrovića. Radi se o vodičima o poznatim europskim gradovima, katalozima izložbi, monografijama umjetnika.

Dr. sc. Anđelka Galić, inače je voditeljica knjižnice Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, muzejska savjetnica, znanstvena suradnica.

U Drnišu je  završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala povijesti umjetnosti i komparativnu književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Usporedno apsolvirala na Studiju novinarstva FPZ-a u Zagrebu.

Doktorirala na Poslijediplomskom studiju povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu . Od 1990. Zaposlena je u Muzeju za umjetnost i obrt, gdje danas radi u stručnom zvanju muzejske savjetnice, voditeljice Zbirke grafike, Zbirke tiskarstva i knjigoveštva te voditeljica Odjela specijalne knjižnice. Rezultate stručnog i znanstvenog rada na obradi građe iz zbirki objavljuje u katalozima izložbi, stručnoj i znanstvenoj periodici te samostalnim publikacijama.

Od 2018. na FF Sveučilišta u Zagrebu u zvanju znanstvene suradnice za područje humanističkih znanosti – polje povijest umjetnosti.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background