Drnišani tuguju za svojom Antonijom

- 30. studenoga 2012.

Nakon što su sinoć objavljeni rezultati DNK analize kojom je potvrđeno kako posmrtni ostaci, pronađeni prije dva dana uz cestu na ugibalištu za kamione u blizini Modruša, pripadaju Antoniji Bilić iz Kričaka, u drniškoj Srednjoj školi ‘Ivan Meštrović’ koju je Antonija pohađala u vrijeme nestanka nastava je jutros započela minutom šutnje.
U holu škole otvorena je knjiga žalosti, Antoniji su posljednje zbogom uputili brojni učenici i profesori. 
Njezine kolege učenici iz srednje škole danas su nam potišteno kazali da su ipak cijelo vrijeme živjeli u nadi da je Antonija živa. 

Uprava i djelatnici škole jutros su posjetili obitelj Bilić u Kričkama, kako bi izrazili sućut.
– “Ja sam još u šoku, iako su rezultati potvrdili da je riječ o Antoniji u meni kao da još tinja nada da to nije kraj. Sve me jako pogodilo kao osobu, čini mi se kao da sanjam najružniji san. Utjeha nam je to da je pronađena, da ćemo je ispratiti na posljednje počivalište, da je možemo dostojno sahraniti i pomoliti se kao vjernici na njezinom grobu. Neizvjesnost je ipak bila najteža, ovako se istina barem donekle zna”, kazao je ravnatelj škole Ivan Zeljko. 

Antonijina vjeroučiteljica koja joj je tri godine držala nastavu Veronika Kosor nam je kazala:
– ” Bila je pametna mlada djevojka, razvijene intelektualne svijesti da duhovne vrijednosti imaju ključnu ulogu u izgrađivanju društva. Bila je zrelija od svojih vršnjaka. Imala je puno povjerenje u ljude. Zbog tog svog neiskvarenog povjerenja ušla je u kamion Dragana Paravinje a sa željom da što prije dođe kući. Bila je puna života, vedrine, poleta. Često je izražavala spremnost da svojim angažmanom nešto promijeni u društvu. Vjerovala je u Boga, te da čovjek živi i nakon zemaljskog života. Vjerujem da sada molitvom prati svoju obitelj i prijatelje”, kazala je za Radio Drniš vjeroučiteljica Veronika Kosor.

Za 17-godišnjom djevojkom iz Kričaka završena je tako potraga koja je trajala 17 mjeseci.
Mogući uzrok smrti nije utvrđen jer na kostima nisu nađeni tragovi trauma.
Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja prošle godine, kada je stopirajući kući za Kričke na Čikolskom mostu ušla u kamion.
Zbog njezinog ubojstva Dragan Paravinja prošli je mjesec osuđen na 40 godina zatvora.
Policija će provjeriti je li bilo propusta u potrazi za nestalom djevojkom, najavio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.
Potraga za Antonijom bila je najveća i najopsežnija potraga u Hrvatskoj. U njoj su sudjelovale najelitnije snage MUP-a i GSS-a, isušivalo se jezero, pretražene su tisuće četvornih kilometara, u pomoć su pozvani i Slovenci s bespilotnom letjelicom.

No još od lipnja prošle godine istražitelji su znali četiri važne činjenice, da se ubojica Antonijina mobitela riješio kod Modruša, da je tu odbacio i torbu, da mu se na tom području tahograf ugasio na 22 minute, te da nije istina da je tijelo bacio u Brljan, a ipak na Modruš se ponovno nisu vratili.
Prema tvrdnjama umirovljenih istražitelja Policija je trebala konkretnije provjeravati 22 minute kada se po tahografu kamionu gubi trag.
Prvi je pitanje o načinu potrage javno postavio odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić – tvrdio je kako je stalno upozoravao da je to kritično područje koje treba ponovno pretražiti i kako je nevjerojatno da je tijelo dulje od godinu dana bilo tamo gdje je zadnji put lociran signal Antonijinog mobitela.

Antonija-knjiga-žalosti


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian