Drnišani slave blagdan Sv. Roka i Dan grada Drniša

- 16. kolovoza 2013.

Drniš slavi blagdan Sv. Roka i Dan grada.
Proslava je jutros započela budnicom drniškim ulicama u izvedbi Gradskog puhačkog orkestra Drniš.
Za 09.30 sati najavljeno je polaganje vijenaca podno središnjeg križa palim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata kod Župne crkve Gospe od Ružarija.
Svete mise u zavjetnoj crkvici Sv. Roka služe se od jutra, u 07.00, 08.00 i 09.00 sati.
Uslijedit će potom od 10.00 sati svečano misno slavlje sa procesijom gradskim ulicama, u kojoj će kip sveca zaštitnika svetog Roka biti nošen od crkvice Svetog Roka do župne crkve Gospe od Ružarija. Koncelebrirano misno slavlje predvodit će drniški župnik fra Petar Klarić.
Drniška Župa i ove godine upriličila je trodnevnicu svetom Roku, zaštitniku grada Drniša.
Pobožnosti završavaju večeras sv. misom i blagoslovom djece je u kapelici sv. Roka u 19.00 sati koje će predvoditi župski vikar fra Mario Radman.

Dan grada bit će obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj se uz vijećnike očekuju i gosti iz javnog i političkog života Županije, Grada Drniša i susjednih gradova i općina. Njima će se prigodno obratiti predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša Ante Galić, gradonačelnik Drniša Josip Begonja, župan Šibensko kninski Goran Pauk i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Na svečanoj sjednici potom se organizira podjela javnih priznanja Grada Drniša.
Odlukom gradskih vijećnika Nagrada grada Drniša za životno djelo posthumno će biti dodijeljena Anti Dželaliji, pokojnom gradonačelniku koji je tu dužnost obnašao od 2001. do 2012. godine, a na prijedlog Visovačkog gvardijana fra Mate Gverića odnosno, Franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja.

Povelja počasnog građanina bit će dodijeljena također posthumno i to kiparu Ivanu Meštroviću, povodom 130. godišnjice rođenja, za ukupan doprinos na području umjetnosti i kulture u drniškom kraju ,a na prijedlog Gradskog muzeja Drniš.
Svečana sjednica najavljena je sa početkom u 18 sati u koncertnoj dvorani glazbene škole Krste Odaka, uz izravan prijenos u programu Radio Drniša.

Zabavni program koji se proteklih mjeseci u okviru programa “Drniških ljetnih večeri” pod pokroviteljstvom Grada Drniša i Grada Zagreba sastojao se od niza predstava, koncerata, promocija i drugih manifestacija završava večeras koncertom na Poljani.
Drnišane i njihove goste ove godine zabavljat će popularni Jole. Početak programa na Poljani je u 21.00 sat. Točno u ponoć najavljen je i vatromet.

Odlukom gradonačelnika Drniša a u dogovoru sa policijom radno vrijeme ugostiteljskih objekata za drnišku feštu je do 06.00 sata ujutro.

Danas je zabranjen promet kroz središte grada Trgom Kralja Tomislava i ulicom Alojzija Stepinca od 06.00 sati ujutro pa sve do 02.00 sata iza ponoći 17. kolovoza.
Ujedno od 14.00 sati pa do 02.00 sata iza ponoći policija će na zahtjev Grada izvršiti posebnu regulaciju prometa na području autobusnog kolodvora.
Odnosno dopustiti će se skretanje iz Ulice Petra Krešimira IV. prema autobusnom kolodvoru, gdje će biti i privremeni parking, također će se dopustiti i skretanje iz Ulice 142. brigade prema autobusnom kolodvoru.
Grad Drniš će osigurati potrebne znakove za regulaciju prometa.

Drnis


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background