Drnišani se pripremaju za blagdan omiljenog sveca – Svetog Ante

- 11. lipnja 2018.

Peti mali jubilej ‘Svetog Ante Festa’ sinoć je u drniškoj župnoj crkvi Gospe od Ružarija okupio 5 zborova.

Uz domaće snage Dječji zbor Sv. Ante iz Drniša, Dječji zbor ‘Grdeline’, te Zbor mladih ‘Gospine zvjezdice’ iz Gradca nastupili su i Dječji katedralni zbor župe sv. Jakova iz Šibenika,  te Dječji zbor ‘Kraljica mučenika’ iz Solina.

Djeca su oduševila drnišu publiku koja je dupkom ispunila Gospinu crkvu. Uživali su u dječjim izvedbama poznatih pjesama: ‘Sveti Ante, čuvaj nas’, ‘Velik si’, ‘Isuse volim te’, ‘Oda radosti’ i drugima.

Sveti Ante Fest prigodnim riječima otvorio je gradonačelnik Drniša Josip Begonja, a na kraju se svim sudionicima i publici na dolasku zahvalio župnik fra Damir Ćiro Čikara.

Uz pokroviteljstvo Grada Drniša, Sveti Ante Fest organizirali su Župa Gospe od Ružarija i Pučko otvoreno učilište Drniš.

Povodom blagdana Svetog Ante  jučer je u drniškoj župi započela trodnevna duhovna obnova koji vodi fra Josip Repeša.

Za danas sa početkom u 17 sati i 30 minuta najavljen je duhovni nagovor pod nazivom: ‘Majčinstvo, ljubav obitelji’, u 19 sati je sveta misa a u 20 sati molitva za bolesne i potrebne.

Sutra u 17 sati i 30 minuta je duhovni nagovor: ‘Očinstvo, oslonac obitelji’, te potom također sveta misa i od 20 sati molitva pred Presvetim Sakramentom.

Na sam blagdan Svetog Ante, omiljenog sveca svijeta, u srijedu 13. lipnja, svečana sveta misa najavljena je sa početkom u 10 sati sa procesijom dok večernja sveta misa sa blagoslovom djece je u 19 sati.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian