Drniš, prvi u Hrvatskoj, ima dvojezičnu interaktivnu edukativnu knjigu o prirodnim ljepotama

- 13. listopada 2020.

Interaktivna knjiga, prva takva u Hrvatskoj, pod nazivom ‘Prirodne ljepote Drniša’ prezentirana je danas u Gradskoj vijećnici.

Riječ je o slikovnici koja u kombinaciji s interaktivnom olovkom postaje edukativni materijal koji svakom čitatelju omogućava otkrivanje prirodnih ljepota drniškog kraja. Ilustracije se odnose na biljne i životinjske vrste te staništa karakteristična za područje zaštićenom ekološkom mrežom Natura 2000.

Interaktivna knjiga predstavlja nivo iznad konvencionalnih edukativnih materijala jer približava materiju koja se predstavlja mlađoj djeci vrtićke dobi, koja ne znaju čitati, te djeci i odraslima s poteškoćama vida ili kretanja prenoseći im znanje o prirodnoj baštini koju oni nisu u mogućnosti vidjeti ili posjetiti.

Kroz biljni i životinjiski svijet čitatelja ili gledatelja vodi interaktivna audio olovka na izabranom jeziku, engleskom ili hrvatskom.

Knjiga je bogato ilustrirana i tiskana u 300 primjeraka u okviru provedbe projekta ‘Natura Drniš’ i nije namijenjena prodaji, ipak cilj je da u dogledno vrijeme postane suvenir – kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja:

 

Gradonačelnik Josip Begonja danas je knjige poklonio predškolcima u Dječjem vrtiću Drniš a na prezentaciji je istaknuo kako je ovo jedan od niza projekata sufinanciranih europskim novcem:

 

Željko Pavković iz osječke tvrtke Media Ortak koja je izradila knjigu je kazao:

 

Hostel u Bogatićima, nadopuna sustava javnih bicikli, nove biciklističke staze i obnovljeni put do doma na Promini, brojne radionice i edukacije poput radionice izgradnje suhozida, – sve je to realizirano u okviru provedbe projekta “Natura Drniš – održivi razvoj grada Drniša pod ekološkom mrežom NATURA 2000′ – kazala je pročelnica za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Grada Drniša Ivana Sučić:

 

Više o svemu možete pronaći i na internet stranici Natura Drniš izrađenoj u okviru provedbe projekta.  https://natura.drnis.hr/


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian