Drniš prvi dobio Coca-Colinu Aktivnu zonu!

- 4. rujna 2016.

Drniš je prvi grad u Hrvatskoj koji je u petak 02. rujna i službeno dobio Aktivnu zonu – vježbalište na otvorenom koje je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska uredila u sklopu Sportskoga centra Podvornica.

To je dio Coca-Colina društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost, a o mjestima su uređenja odlučivali sami građani na mrežnoj stranici projekta na kojoj je zabilježeno gotovo 400 tisuća glasova.

Drniš je na kraju glasovanja završio na visokom 5. mjestu što treba zahvaliti ne samo Drnišanima koji žive u samom gradu već i onima širom Hrvatske pa i Europe i Svijeta koji su se organizirali na faceboku i u velikom broju glasali kako bi naš grad ovaj vrijedni prostor dobio u trajno vlasništvo.

Uz drniške sportaše i predstavnike sportskih kolektiva te mlade i stare sugrađane svečanom otvaranju Aktivne zone u sportskom Parku Podvornica prisustvovali su Maria Anargyrou – Nikolić glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, drniški gradonačelnik Josip Begonja, župan Šibensko-kninski Goran Pauk i posebni gosti poznata radijska i tv voditeljica Antonija Blaće i veleposlanik Coca- Colina Pokreta za radost, bivši rukometaš i proslavljeno desno krilo Hrvatske reprezentacije Mirza Džomba.
– „Čestitam Drnišu i Drnišanima na angažmanu kojim su se izborili za uređenje aktivne zone i na taj način podržali ovaj projekt. Njime želimo obogatiti sadržaje u lokalnim zajednicama te doprinijeti poboljšanju kvalitete života njihovih stanovnika. Drago mi je da je ova inicijativa pobudila veliko zanimanje Drnišana i stanovnika ostalih gradova, ali i naših partnera koji su prepoznali vrijednost ovoga projekta. Sigurna sam da se najbolji rezultati upravo postižu zajedničkim angažmanom lokalnih zajednica, obrazovnih ustanova, vladina i nevladina sektora te poslovne zajednice, a ovaj projekt pokazuje da smo na dobrome putu ” – istaknula je Anargyou – Nikolić na otvorenju vježbališta.

– „Iznimno nam je drago da je Drniš među gradovima koji dobivaju Coca-Coline aktivne zone, a osobito smo počašćeni time da se prva od njih deset otvara danas upravo u našoj lokalnoj zajednici. Ovo će nam vježbalište na otvorenome, uz malonogometno, košarkaško, tenisko i nogometno igralište te igralište za djecu, upotpuniti rekreacijske sadržaje na Sportskome centru Podvornica. Izrazito nam je važno svim našim sugrađanima omogućiti što više mogućnosti za vježbanje, a Drnišani su pokazali i svojim glasovima da se doista žele više kretati. Uvjeren sam da će vježbalište svakako pridonijeti kvaliteti života u Drnišu i siguran sam da će imati mnoge vjerne korisnike”, – rekao je drniški gradonačelnik Josip Begonja.

Nakon svečanog rezanja vrpce i puštanja u rad Mirza Džomba i Antonija Blaće su objasnili čemu svaka pojedina sprava služi te je sve zajedno predano u ruke građanima Drniša na daljnje korištenje.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian