Drniški tamburaški orkestar osvojio osmo zlato za redom

- 26. svibnja 2010.

Drniški tamburaški orkestar “Krsto Odak” okitio se još jednim zlatom. Na Međunarodnom festivalu Hrvatske tamburaške glazbe ponovno su bili najbolji, te su se u Drniš vratiti sa zlatnom medaljom osmu godinu za redom.

Pod ravnanjem Milke Tomić Drniški tamburaški orkestar predstavio se praizvedbom “Panov poj” Adalberta Markovića uz solisticu Mariju Prpa, zatim s “Nazdravicom mornara” od Gustava Broža, “Simfonijetom u G – Duru” Anselma Kolba i na koncu skladbom Julija Njikoša “Ponoćni svirači” uz nastup Vjere Svobode.

Na Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe, u deset dana, nastupilo je više od trideset tamburaških orkestara. Njihove natjecateljske nastupe pratila su dva stručna povjerenstva, koja su ocjenjivala cjelokupan nastup glazbenika i posebno izvedbu novih koncertnih skladbi. Ocjenjivački žiri Drnišani su toliko dojmili da su dobili 99 od mogućih 100 bodova.

Još jednom Zlatnom plaketom «Pajo Kolarić», Drniški tamburaški orkestar potvrdio je svoje mjesto na samome vrhu hrvatske tamburaške glazbe. Današnji tamburaški orkestar Krste Odaka djeluje kontinuirano od 15. listopada 1975. godine Za to vrijeme kroz orkestar je prošlo više od 300 učenika – tamburaša a cijelo vrijeme djelovanja na čelu je dirigentica Milka Tomić. Do sada su Drnišani osvojili 8 zlatnih i 2 srebrne plakete “Pajo Kolarić”.

tamburice


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian