Drniški srednjoškolci molitvom i mimohodom izrazili nadu u povratak kolegice Antonie Bilić

- 15. lipnja 2011.

Srednja škola Ivana Meštrovića iz Drniša, čiji treći razred usmjerenje Trgovca, pohađa nestala Antonia Bilić iz Kričaka, danas je organizirala mimohod podrške obitelji Bilić.

Nakon molitve na drniškoj Poljani tristotinjak učenika, profesora srednje škole i sami građani, u tišini i sa Antonijinom fotografijom u rukama, prošetali su se glavnim drniškim ulicama do Čikolskog mosta gdje je Antonija zadnji puta viđenja u utorak, 07. lipnja i od kada joj se gubi svaki trag.

Antonijine kolege u rukama su nosili i transparente kojima su izrazili svoju podršku Antoniji ali su i jasno poručili “Antonia uz tebe smo – Želimo siguran život”.

Mimohodom je istaknuta nada u pronalazak nestale Antonije Bilić, a cilj okupljanja bio je i ukazati na problem prijevoza drniških srednjoškolaca koji gotovo svakodnevno stopiraju.

Da je Antonija bila mirna učenica uzornog ponašanja potvrdili su nam u upravi škole a isto su nam kazale Roza i Ivana njezine kolegice iz razreda,

– Nije bilo ništa čudno u njenom ponašanju. Dobra je i optimistična osoba. Koliko znamo nema dečka. Većina naših kolega stopira kad nemaju prijevoz do doma, kazale su nam drniške srednjoškolke.

Skupu potpore nazočio je i drniški gradonačelnik Ante Dželalija koji je, kako kaže, u kontaktu sa obitelji

– Jučer sam posjetio roditelje nestale Antonije u Kričkama i rekao da im Grad Drniš i ja osobno stojimo na raspolaganju. Jutros sam razgovarao i sa njezinim sestrama u Zadru i ostavio sve kontakt brojeve ako će im trebati pomoć, kazao je gradonačelnik Dželalija.

U emocijama nabijenom okupljanju mnogi nisu uspjeli suspregnuti suze među njima ravnatelj škole Ivan Zeljko i Antonijina razrednica Jagoda Mišura.

– Ujutro se budim i navečer idem spavati s mišlju na Antoniju. Nasmijana i vesela Antonija, uvijek je optimistična, uvijek kaže što misli, jako nam je svima teško, kazala je prof. Mišura.

Stožer potrage za Antonijom Bilić nalazi se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj i njime rukovodi načelnik kriminalističke policije Zdravko Sedlar. U timu je još osam policajaca educiranih za potrage, opći kriminalitet, organizirani kriminalitet i maloljetničku delinkvenciju, dok još 50-ak policajaca iz te uprave na terenu traži Antoniju.

Nestaloj 17-godišnjoj Antoniji Bilić deveti dan nema traga. Glasnogovornica Policijske uprave Šibensko kninske Marica Kosor demantirala je napise dijela medija da je identificiran vozač kamiona koji je prošlog utorka povezao Antoniju Bilić. Iako se naveliko nagađalo da bi Antonija mogla biti na ogulinskom području, policija je od jučer fokusirana na drniški kraj. Kosor je danas naglasila kako prema procjeni stručnog tima policije, najintenzivnija pretraga odvija se od Kričaka do Klisa.

Cijela Hrvatska odazvala se pozivu sestara nestale Antonije Bilić i oko podneva počela se slijevati na glavne gradske trgove. Na poziv obitelji Bilić okupljanje građana bilo je danas i na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje su se također lijepili plakati sa slikom nestale djevojke, zatim u Splitu, Zadru i Osijeku.

Akcijom se želi još jednom upozoriti na Antonijin slučaj i učiniti sve da potraga napokon da rezultate. Stožer potrage za Antonijom Bilić nalazi se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj i njime rukovodi načelnik kriminalističke policije Zdravko Sedlar. U timu je još osam policajaca educiranih za potrage, opći kriminalitet, organizirani kriminalitet i maloljetničku delinkvenciju, dok još 50-ak policajaca iz te uprave na terenu traži Antoniju.

Nestaloj 17-godišnjoj Antoniji Bilić deveti dan nema traga. Glasnogovornica Policijske uprave Šibensko kninske Marica Kosor demantirala je napise dijela medija da je identificiran vozač kamiona koji je prošlog utorka povezao Antoniju Bilić. 

Iako se naveliko nagađalo da bi Antonija mogla biti na ogulinskom području, policija je od jučer fokusirana na drniški kraj. Kosor je danas naglasila kako prema procjeni stručnog tima policije, najintenzivnija pretraga odvija se od Kričaka do Klisa.

antonia_radio_1

antonia_radio_2

antonia_radio_3

antonia_radio_4

antonia_radio_5

antonia_7

antonia_radio_8antonia_radio_6


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian