Drniški lovci spasili ptice od gladi

- 8. veljače 2012.

Lovci iz drniškog Lovačkog društva “Kamenjarka” izvršili su jučer prehranjivanje ptica. Na dvije lokacije u Petrovom polju pticama su za hranu ostavili 50 kilograma pšenice. Lovište uglavnom nastanjuje jarebica, divljač koja posebno loše podnosi gladovanje u zimskom periodu.

Zimska prihrana divljači je zakonska obaveza kako divljač ne bi gladovala u zimskim mjesecima kada joj u prirodi nedostaje hrane, ali još i više od toga etička obaveza, ističu drniški lovci koji redovno u lovištu obilaze hranilišta i dopunjavaju ih prema potrebi.

Jučerašnje prihranjivanje organiziralo je lovačko društvo no lovci su u već nekoliko navrata samoinicijativno i o svom trošku divljači tijekom ove zime i snijega nosili hranu u lovište, kazao nam je predsjednik drniškog društva Ivo Drezga. 

Lovački savez županije šibensko-kninske danas je pak pozvao sve lovoovlaštenike na području županije da izvrše dodatnu prihranu divljači zbog elementarne nepogode koja je na snazi ali i padalina koje su u najavi za sljedeće dane.

lovci_1

lovci_2

lovci_3

lovci_4


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian