Drniška Liga protiv raka organizira terapijske vježbe

- 26. rujna 2011.

Nakon ljetne stanke Drniška Liga protiv raka nastavlja sa svojim aktivnostima, prvenstveno sa terapijskim vježbama. Iz drniške Lige ističu kako postoje neoborivi dokazi da svakodnevna tjelesna aktivnost unaprjeđuje i  štiti fizičko, psihičko i socijalno zdravlje. Ono je preventiva koja štiti od rizika bolesti srca, krvnih žila, šećerne bolesti i karcinoma.

Temeljem tih spoznaja Liga protiv raka grada Drniša od 2008 do 2011  godine organizirala je i provodila terapijske vježbe kojima je pristupilo oko 30 članica od 25 do 70 godina starosti.

Po tvrdnjama žena koje su redovno vježbale zavidno je podignut nivo općeg zdravstvenog stanja.  Vježbe su prihvatile kao jedini pravi način borbe za unaprjeđenje vlastitog zdravlja.

Do sada su rađene vježbe istezanja, vježbe snage i izdržljivosti, vježbe relaksacije i osjećaja vlastitog tijela i bića. Tijekom vježbi korištene su kombinirane i dozirano vježbe Pilates programa uz pomagala koje smo kupili prilikom realizacije projekta Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Termin koji koriste članovi Lige je utorak i petak od 19,00 do 20,00 sati u Društvenom domu.

Iz drniške Lige protiv raka pozivaju članove operirane od raka i druge članove koji bi se radi preventive bolesti uključili u terapijske vježbe das e jave u udrugu.

Za eventualna pitanje mogu se javiti srijedom u ured Lige od 8,30 do 12,00 sati, u Društvenom domu u Drnišu.

20110618_hodocasce_gospi_trsatskoj


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background