Drniš ostao bez željezničke linije Zagreb – Split – Zagreb

- 15. siječnja 2011.

Drnišani su ostali bez željezničkih linija za Zagreb i Split.

Od kako je 12. prosinca 2010. godine na snagu stupio novi vozni red Hrvatskih željeznica za 2011. godinu, Drniš je izgubio dvije linije, iz Zagreba za Split te iz Splita za Zagreb.

Po novom rasporedu u Drnišu se više ne zaustavlja vlak iz Zagreba koji prolazi kroz drniški kolodvor u 12 sati i 30 minuta na putu za Split, kao ni linija koja iz pravca Splita za Zagreb kroz Drniš prolazi u 15 sati i 40 minuta.

Novi vozni red izazvao je veliko nezadovoljstvo građana i prigovore pučanstva posebno poslovnih ljudi i studenata zbog sve lošije prometne povezanosti Drniša za Zagrebom, upozorio je tako gradonačelnik Drniša Ante Dželalija Hrvatske željeznice i Ministarstvo prometa.

Gradonačelnik Dželalija u dopisu HŽ-u i resornom ministarstvu podsjeća da je Drniš tradicionalno uvijek željezničkim prometom bio vezan sa Zagrebom. Ujedno izražava nadu da će tako biti i ubuduće, odnosno traži da se uvaže prigovori građana te da se dva vlaka i dalje zaustavljaju na kolodvoru u Drnišu kako je to bilo i prije.

vlak_1


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian