Djelatnica Dječjeg vrtića Drniš pozitivna na koronavirus – poduzimaju se sve mjere zaštite djece

- 6. rujna 2020.

Stožer civilne zaštite Grada Drniša danas je 06. rujna 2020. godine izvijestio kako je na Covid – 19 virus pozitivna odgojiteljica Dječjeg vrtića Drniš.

Odmah po saznanju obaviješteni su roditelji djece iz odgojne skupine ‘Sunce’, te je provedena epidemiološka obrada kontakata.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Drniša prenosimo u cijelosti:

” Dana 06.09.2020.g. upoznati smo da je test djelatnice u Dječjem vrtić Drniš na COVID -19 pozitivan.

Po navedenom saznanju od strane Dječjeg vrtića Drniš kontaktirani su roditelji djece iz odgojne skupine Sunce koji su upoznati sa novonastalom situacijom.

Od strane epidemiologa HZJZ Šibensko-kninske županije određena je samoizolacija za svih desetero djece iz odgojne skupine Sunce kao i njihovim odgojiteljicama te tehničkom osoblju.

Tijekom današnjeg dana obavit će se dezinfekcija prostora i opreme u kojima su djeca boravila, od strane ovlaštene tvrtke.

Rad Dječjeg vrtića Drniš u pogledu organizacije u potpunosti se provodi uz poštivanje svih epidemioloških mjera te se prijem djece odvija na vanjskim ulaznim vratima objekta bez mogućnosti ulaska roditelja u objekt.

Vrtićke odgojne skupine međusobno su fizički odvojene, bez miješanja zaposlenika i djece.

Svi zaposlenici imaju obavezu sebi izmjeriti temperaturu prije dolaska na posao te koristiti zaštitnu masku i provoditi mjerenje temperature djeci ujutro prilikom ulaska u objekt.

Sve prostorije i sva oprema vrtića se svakodnevno dezinficiraju na kraju radnog dana.

Skreće se pozornost roditeljima djece ostalih odgojnih skupina da mogu slobodno dovoditi svoju djecu u Dječji vrtić Drniš ali uz obvezu poštivanja svih propisanih epidemioloških mjera.

Ovim putem još jednom apeliramo na SVE građane da se moraju pridržavati svih preporuka HZJZ  i odluka  Nacionalnog Stožera civilne zaštite, da u zatvorenim prostorima  u kojima dolaze u kontakt sa drugim osobama OBAVEZNO nose zaštitnu masku, drže međusobnu propisanu udaljenost te koriste dezinfekcijska sredstva.” – navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Drniša.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background