Dječji vrtić Drniš i udruga Zvonimir obilježili Svjetski dan tolerancije

- 17. studenoga 2010.

U Dječjem vrtiću Drniš u utorak su obilježeni Svjetski dan tolerancije i Međunarodni dan prava djeteta.

Nakon što je u okviru projekta “Sretno dijete” udruge Zvonimir, Veleposlanstvo Australije u Republici Hrvatskoj u travnju ove godine Dječjem vrtiću Drniš doniralo 60 tisuća kuna drniški vrtić kupio je didaktičku opremu za rad s djecom koja imaju poteškoće u razvoju ali i za rad sa nadarenom i talentiranom djecom. Ovom prigodom kazano je kako većina djece s poteškoćama u razvoju mogu pravilnom brigom zajednice, odgojem i obrazovanjem, koje na primjeren način vodi brigu o njihovim potrebama, postati sposobni za ravnopravno sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima. Predsjednica udruge Zvonimir Zvjezdana Bajić Zeljak je naglasila kako opremljena prostorija služi za rad sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju ali i sa djecom koja pokazuju posebni interes i talent,

– Takva djeca traže više vremena i prostora, te više materijala i opreme. Riječ je o programu uključivanja djece i socijalizacije. Uz stručno vodstvo tete koja prati rad djece kada su ovdje na okupu cilj je da oni dobiju i neke dodatne vještine. Važno je djecu od malih nogu učiti toleranciji i različitosti, kazala je Bajić Zeljak.

Od 200-tinjak djece koja pohađaju drniški vrtić šestero ima poteškoće u razvoju, a radi što bolje socijalizacije uključeni su u rad redovnih grupa.

Pedagoginja Dječjeg vrtića Drniš Jasmina Dereta kazala je kako se u vrtiću trude biti kvalitetna nadopuna obiteljskom odgoju a odgojiteljice u odgojno obrazovnom procesu pokušavaju poboljšati kvalitetu boravka djece s poteškoćama u razvoju u okviru redovnog programa.

– Želimo pružiti mogućnosti i djeci sa poteškoćama u razvoju i djeci koja su nadarena da budu u okviru redovnih programa. Djecu učimo toleranciji i radimo s njima na prihvaćanju različitosti tijekom cijele godine a ne samo na prigodne dane. Naš cilj je tijekom cijele godine boravka u vrtiću da djeca prihvate različitosti, da se nose s tim i da nema djeteta u vrtiću koje se osjeća nevoljeno ili neprihvaćeno, takvo što se ne smije dogoditi, kazala je Dereta.

Dječji vrtić Drniš u suradnji sa udrugom Zvonimir realizirao je do sada dva projekta “Samo sretna djeca mogu biti kvalitetni ljudi” i “Sretno dijete”.

radio_tolerancija


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian