Dječji vrtić Drniš zaprima prijave za upis djece za sljedeću pedagošku godinu

- 8. svibnja 2019.

Obavještavaju se roditelji/staratelji djece sa prebivalištem na područjima Grada Drniša, Općine Promina, Općine Ružić i Općine Unešić da od danas pa do 17. svibnja Dječji vrtić Drniš zaprima prijave za upis djece za sljedeću pedagošku godinu 2019./2020.

Prijavu za upis može predati roditelj/staratelj djeteta koje je u vrijeme zaprimanja prijave za upis navršilo 6 mjeseci života.

U vrtić se upisuju djeca koja su navršila 12 mjeseci života, pa do polaska u osnovnu školu.

Prijave za upis predaju se u centralnoj zgradi Dječjeg vrtića Drniš, Antuna Mihanovića 2, Drniš svakim radnim danom u vremenu od 8 do 13 sati i 30 minuta. (tel. 022/886-763, 022/886-303)

Sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanja i Pravilniku o upisu i mjerilima upisa djece Dječjeg vrtića Drniš prednost pri upisu djece u Dječji vrtić Drniš imaju: djeca žrtava invalida Domovinskog rata, djeca iz obitelji s troje ili više djece, djeca zaposlenih roditelja, djeca s teškoćama u razvoju, djeca samohranih roditelja, djeca u udomiteljskim obiteljima, djeca u godini pri polasku u osnovnu školu, djeca roditelja koji primaju doplatak za djecu

Ako su kapaciteti dječjeg vrtića veći od potreba i interesa za upis djece, prijem će se vršiti neovisno o utvrđenim kriterijima, ali su roditelji obvezni dostaviti podatke o ispunjavanju utvrđenih kriterija.

Uz prijavu za upis roditelj/staratelj je obvezan priložiti:

– rodni list za dijete koje se prvi put upisuje i OIB (preslik Obavijesti o OIB-u)
– potvrdu o mjestu prebivališta djeteta ili presliku osobne iskaznice roditelja
– potvrdu o radnom statusu roditelja, rješenje o invalidnosti, rodne listove za ostalu djecu u obitelji, rješenje Centra za socijalnu skrb o pravu na pomoć, dokumentaciju o razvojnom statusu djeteta, pravomoćnu presudu o razvodu braka za razvedene roditelje i druge dokaze bitne za ostvarivanje prednosti pri upisu
– potvrdu o zdravstvenom statusu djetetu

Komisija za upis djece obvezna je završiti postupak, te oglasiti rezultate upisa verificirane od strane Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Drniš, na svim objektima, najkasnije do 03. lipnja 2019. godine.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian