Dječji vrtić Drniš obilježio ‘Dječji tjedan’

- 11. listopada 2013.

Nizom osmišljenih sadržaja i aktivnosti Dječji vrtić Drniš pod motom “Ljubav djeci prije svega” i “Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!” obilježio je Dječji tjedan.
Na taj način djeca i odgojiteljice željeli su skrenuti pozornost šire društvene javnosti, prije svega odraslih na ostvarivanje prava djece.
Dječji tjedan već se tradicionalno 62. godine obilježava u Hrvatskoj.

U okviru dječjeg tjedna djeca odgojne skupine “Ivančice” danas su posjetili gradonačelnika Drniša Josipa Begonju. Zajedničko druženje upriličeno je u maloj gradskoj vijećnici a djeca su posjetila i Ured gradonačelnika.

Aktivnosti su se nastavile na gradskom trgu Poljani, gdje su klinci svojim likovnim sposobnostima uputili poruke odraslima o njihovim potrebama i željama crtajući i stvarajući najorginalnije likovne radove.
Potom su prošetali ulicama grada, kako bi pjesmom i smijehom pridonijeli veselom ozračju.

Tijekom Dječjeg tjedna djeca su u vrtiću imala brojne likovne aktivnosti a njihovi uradci izloženi su u prostorijama vrtića.
Srijeda je bila posvećena sportskim aktivnostima. Djeca su putem igre pokazala svoju spretnost, vještinu, natjecateljski i sportski duh.
Kako je naglasila ravnateljica vrtića Niveska Vlaić od najranije dobi uči ih se timski rad, zajedništvo, te važnost sportskih aktivnosti.

U suradnji Dječjeg vrtića Drniš i Planinarskog društva “Promina” upriličeno je i druženje djece sa planinarima. Cilj druženja bilo je upoznavanje djece sa pojmom planinarstva, aktivnostima koje provode planinari, opremom koju koriste, te svrhom boravka u prirodi.
Povodom Dječjeg tjedna u drniškom vrtiću organiziran je i dan posvećen dječjoj literaturi, bajkama i slikovnicama.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background