Dječji tjedan u gradu Drnišu

- 9. listopada 2019.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci, a uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su:

  • usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu,
  • organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu,
  • pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te
  • poticati volonterski, društveni i stručni rad odraslih s djecom, ali i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka „Ljubav djeci prije svega!“ koja izražava odnos odraslih prema djeci. U javnosti se dodatno ističe i poruka koja izražava glas djece, a koja glasi: „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“.

Koje će to dječje prijedloge Grad Drniš poslušati i imati u vidu saznali smo od Marije Vukušić, više stručne suradnice za društvene djelatnosti Grada Drniša:

 

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna u ponedjeljak, 07. listopada, učenici 4. razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog išli su u posjet gradonačelniku grada Drniša Josipu Begonji. Također, 07. listopada, u Narodnoj knjižnici Drniš održala se radionica “Imam pravo” na kojoj su djeca mogla naučiti koja prava imaju. Danas, 09. listopada, u posjet gradonačelniku Begonji došla su djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića Drniš, dok su na Gradskom trgu Poljani prikazane “Igre naših djedova i baka”.

Gradonačelnik Drniša, Josip Begonja povodom Dječjeg tjedna za Radio Drniš je kazao:

 

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna u Drnišu će se sutra, 10. listopada, u drniškoj Narodnoj knjižnici održati kviz “Dječja prava”, dok će se u Osnovnoj glazbenoj školi “Krsto Odak” održati koncert za djecu Dječjeg vrtića Drniš. Za petak, 11. listopada u Narodnoj knjižnici se priprema tribina pod nazivom “Ljudi – planet – profit i dječja prava”.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian