Dijamantni pir Milenka i Anke Vukušić

- 7. ožujka 2016.

Foto: Anita Vukušić

U vrijeme kad je sve manje brakova, a svaki četvrti se raspada, posebnom držimo priču o bračnoj ljubavi koja traje punih šest desetljeća. Malobrojnima se posreći dočekati jubilarnu, 60. obljetnicu svoga braka. Ovog vikenda to su doživjeli i proslavili bračni par Milenko (83) i Anka (78) Vukušić . Jedni od rijetkih u Drnišu koji su dočekali dijamantni pir.

U teškim su životnim okolnostima što u Drnišu, što u Rijeci podigli tri kćeri. Danas ih je u obitelji 20, ponose se sa pet unučadi i četiri praunuke. Upoznali su se kao mladi 1953. godine na jednoj zabavi u Trbounju, njoj nije bilo ni 18, a njemu koja godina više. Unatoč protivljenju njezinog oca ubrzo su se vjenčali, živjeli u Lišnjaku potom izgradili kuću u Drnišu na Glavici, iz kojeg ih je životni put odveo u Rijeku gdje im danas žive sva djeca i unučad. Milenko i Anka pak vratili su se u Drnišu, gdje unatoč vremešnim godinama rade u masliniku, na zemlji i vrtu , ne predaju se i raduju svakom novom danu i susretu sa svojim najmilijima.

Svoj dijamantni pir skupa s obitelji i prijateljima proslavili su u restoranu Kod Tome i podijelili s nama recepte za dugovječnost uspješnog bračnog života, te koje su uloge supružnika u bračnoj zajednici.

60 godina im je, ističu, brzo prošlo. Radili su i stvarali, bilo je i teško, a danas pamte samo lijepe stvari.

Njihov “recept” za dug i uspješan brak je prije svega ljubav, jer bez nje ne bilo ni njihova braka, puno strpljenja, puno sloge, popustljivosti, razumijevanja i dogovora. Bez toga kažu ne bi dogurali do dijamantnog pira.

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background