Desetak drniških udruga ujedinjenih u građansku inicijativu od Vlade RH traže povratak sudova

- 18. lipnja 2010.

Desetak drniških udruga ujedinjenih u građansku inicijativu od Ministarstva pravosuđa i Vlade Republike Hrvatske zatražit će da se u Drnišu osnuje stalna služba Općinskog i Prekršajnog suda Knin i to u starim prostorijama ukinutih pravosudnih tijela, zaključak je to sastanka održanog sinoć u Društvenom domu na kojemu su od 20 pozvanih udruga građana Grada Drniša sudjelovali predstavnici njih deset. I to redom: iz Udruge žena Sv. Roko, iz Udruge Sv. Barbara Siverić, Lige protiv raka, Gradske udruge umirovljenika , Ogranka Matice hrvatske Drniš, Udruge “Emanuel”, “Zvonimir”, OGI Drniš, Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Sv. Roko, Udruge “Pravna pomoć”, kao i predstavnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. Sastanku su prisustvovali Gradonačelnik Ante Dželalija, dogradonačelnica Vlatka Duilo, Draženka Dujmović samostalni sudski tumač, te Jasna Marin iz Dalmacijavina Drniš.

– “Uvažavajući razloge koji su doveli do ukidanja Općinskog i Prekršajnog suda Drniš i poštujući duboko ulazak naše zemlje u Europsku uniju a rukovodeći se prvenstveno potrebama stanovništva ovoga kraja, udaljenošću od Knina, lošom prometnom povezanošću, velikim brojem katastarskih općina od 55 tisuća i 842 kilometra kvadratna koje je pokrivao Općinski sud Drniš, nesređenošću nekretnina te povijesnim kontinuitetom sudovanja u Drnišu još iz turskih vremena, apeliramo na Ministarstvo da razmotri naš prijedlog te da donese odluku u korist stanovništva Grada Drniša, Općina Unešić, Ružić i Promina koja će usporiti procese iseljavanja stanovništva i negativne procese u svim područjima društvenoga života”, stoji u sinoć usvojenom zaključku građanske inicijative iz Drniša koja je okupila udruge.

Ujedno je odlučeno da za Dan grada, blagdan Sv. Roka organizira se potpisivanje peticije građana u Drnišu, Oklaju, Unešiću i Gradcu za potporu inicijativi udruga građana za osnivanje stalnih službi Općinskog i prekršajnog suda Knin u Drnišu.

Liste s potpisima građanska inicijativa poslati će u Ministarstvo pravosuđa i Vladi RH.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background