Deseta obljetnica djelovanja Malog meštra

- 5. lipnja 2015.

Foto: Josip Živković

Kazališna radionica Mali meštar obilježava desetu obljetnicu djelovanja. Dvovečernjim programom na pozornici Pučkog otvorenog učilišta, u dvorani Doma kulture, uprizorili su predstave ‘Reklame’ i ‘Suđenje Ivcu Pivcu’. Prvu je večer na repertoaru bila komedija Reklame, s kojom je Mali meštar 2012. godine osvojio dvije nagrade na skradinskom festivalu ‘Glumište pod murvom’ u konkurenciji kazališnih radionica za djecu i mlade: nagradu za najbolju predstavu po izboru publike te nagradu za najbolju mušku ulogu, u izvedbi Mate Čičimira. Priredbu je otvorio gradonačelnik Josip Begonja, a uvodne riječi imali su voditeljica radionice Robertina Hrstić i ravnatelj Učilišta Davor Čupić nakon čega su nastupili gosti, Dječji zbor Grdelini. Predstava je protekla u lijepom i opuštenom raspoloženju u prepunoj dvorani kojoj, za ovakve prigode, nedostaje mjesta. Slično je bilo i druge večeri, na komadu Suđenje Ivcu Pivcu.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

O počecima rada voditeljica radionice Robertina Hrstić kazuje: „Ustanovili smo vrlo brzo da nemamo kazališnu tradiciju odnosno da je ona davno prekinuta i onda sam odlučila od malih nogu odgajati kazališnu skupinu… Volim kazalište, volim odgajati djecu, družiti se s njima i uvijek tražim načine da stvorim neke sadržaje, da upotpunimo zajednički život u ovom našem malom gradu”.
Stvaranje djela uvijek je čin suradnje između voditeljice i članova radionice: mada osnovicu predstave, kako scenaristički tako i vizualno, načini voditeljica, mladi glumci dorađuju tekstove komada i sudjeluju u izradi kazališnih rekvizita.
Ozračje kakvo vlada među veselom ekipom prenosi Tomislav Matić koji igra naslovnu ulogu u predstavi Suđenje Ivcu Pivcu, a u radionici je od samog početka: „Mali meštar mi predstavlja jednu veliku obitelj. Tu dođem, izguštam se, pogotovo s ovom mlađom grupom. Pomažem im da se prilagode jer oni ostaju, mi stariji odlazimo po malo… Volio bih da bude što više prilike da se skupimo i da napravimo što više predstava”.

Foto: Marija Lojić

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Desetogodišnjicu djelovanja planiraju obilježiti s još nekoliko predstava pa, ukoliko biste našu mladost željeli ponovno gledali na kazališnim daskama, bit će za to prilike ovoga ljeta.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background