816.000 kuna za programe održivog razvoja drniškog kraja

- 8. lipnja 2015.

Foto: Unimedia

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za sufinanciranje u 2015. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, među kojima su tri projekta s drniškog područja za čiju realizaciju će se izdvojiti 816.000 kuna. Tako Gradu Drnišu za „Uređenje dijela infrastrukture u naselju Meterize u Drnišu, ulice Ključica i Put Knezova” Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU izdvojiti će 297.000 kuna. Općini Promina za modernizaciju nerazvrstavane ceste Oklaj- novo naselje dodijeljeno 267.000 kuna, te Općini Ružić 252.000 kuna za uređenje kulturno- informativnog edukacijskog centra za mlade u objektu stare škole u Mirlović Polju.

Riječ je programu pomoći kojeg Ministarstvo i u ovoj godini nastavlja provoditi na područjima prve, druge i treće skupine po indeksu razvijenosti, odnosno onima koja zaostaju u razvoju za prosjekom Republike Hrvatske. Ove će se godine financirati 112 projekata u iznosu od preko 38 milijuna kuna.

Ujedno Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je popis odobrenih zahtjeva za financiranje projekata namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2015. godinu. Među 99 odobrenih zahtjeva je i zahtjev Grada Drniša. Gradu Drnišu za sufinanciranje izrade dokumentacije za opskrbu pitkom vodom za projekt „Vodoopskrbni cjevovod Kalun u industrijskoj zoni Drniš”, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo je 30.000 kuna.

Odluka o raspoređivanju i korištenju sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama donijeta je u veljači 2015. a gradovi i općine svoje su projekte mogli predlagati do 13. ožujka 2015. godine. Sredstva se odobravaju odnosno doznačuju jedinicama lokalne samouprave isključivo za realizaciju određenih i konkretnih projekata i iznose do najviše 90.000 kuna.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background