DEMANTI: Tamburaši i ‘Neuma’ dobili sredstva od Ministarstva kulture

- 22. siječnja 2018.

Nije istina da se udruge i društva koja djeluju u kulturi na području Grada Drniša na natječaj resornog ministarstva nisu javila i nisu dobila sredstva.

Tamburaški orkestar Krsto Odak prijavio se i dobio 7 tisuća kuna za kupnju novih instrumenata a Gradski pjevački zbor ‘Neuma’ dobio je 5 tisuća kuna potpore za koncertno gostovanje u Gospiću.

Na netočno iznesene podatke objavljene medijima voditeljica drniškog tamburaškog orkestra Milka Tomić jutros je upozorila gradonačelnika Drniša Josipa Begonju koji je potom demantirao svoje navode.

Podsjećamo kako su projekti i programi Grada Drniša i ustanova koje djeluju u kulturi od Ministarstva kulture za 2018. godinu dobili preko 700 tisuća kuna a među njima su stalni postav Ivana Meštrovića u Gradskom muzeju Drniš, ‘Večeri pasionske baštine’ Pučkog otvorenog učilišta, sanacija kupole crkve Sv. Ante na Gradini, nastavak radova na grkokatoličkoj crkvi u Kričkama, nabavka knjižne građe Narodne knjižnice Drniš, projekt gradske uprave ‘Pećina – vrelo pitke vode’ u Pokrovniku, te izložbe u organizaciji drniškog muzeja.

Prilikom iznošenja podataka gradonačelnik Drniša Josip Begonja prošloga tjedna izrazio je nezadovoljstvo što se udruge nisu javile na natječaj – što se pokazalo netočnim. Od nekolicine njih ipak su se javili i sredstva dobili tamburaši i gradski zbor.

Od ostalih sa drniškog područja Kulturno umjetničko društvo “Sveti Ilija Kljaci” iz Ružića – 5.000 kuna dobilo je za 7. Međužupanijsku smotru izvornog folklora “Ilindanske večeri”, te i 12.000 kuna za nabavku zavičajnih nošnji.
Dok Kulturno umjetničko društvo “Naši korijeni” iz Kljaka, također je dobilo od Ministarstva kulture 7.000 kuna za nabavu materijala za izradu nošnji župe Svetog Ilije Kljaci.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background