‘Dani otvorenih vrata udruga’: u Drnišu održan Sajam udruga

- 16. svibnja 2019.

Kako bi građanima približile svoje programe i aktivnosti, udruge diljem Hrvatske predstavljaju danas i sutra svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe, u okviru manifestacije ‘Dani otvorenih vrata udruga’.
Tim povodom udruga ‘ZvoniMir’ organizirala je danas Sajam udruga u Drnišu, kao i prethodnih nekoliko godina do sad.
Svoj rad predstavila je nekolicina udruga koje djeluju u našem gradu koje su na ovaj način promovirali svoje aktivnosti te informirali javnost o mogućnostima uključivanja u rad udruga.

Iz Udruge ‘Zvonimir’ predsjednica Renata Mažar za Radio Drniš je kazala:

– ‘Mi djelujemo na području cijele Šibensko kninske županije. Bavimo se uglavnom socijalnim pitanjima a to uključuje skrb o starim i nemoćnim osobama, skrb o ženama žrtvama nasilja, skrb o svjedocima u kaznenim djelima, djelima obiteljskog nasilja, radimo sa mladima, nezaposlenima, na promicanju volonterizma, a trenutno provodimo sedam projekata.

Svakog četvrtka u Drnišu organiziramo i pravno savjetovanje za žene žrtve nasilja, obespravljene potrošače, potom pružanje podrške svjedocima i žrtvama kaznenih djela a počinje sa djelovanjem od danas i Klub za zapošljavanje kroz koji ćemo nezaposlenima pomoći pri pisanju životopisa i predstavljanju poslodavcima, sve ovdje u prostorijama Poludnevnog boravka’, kazala je predsjednica Renata Mažar.

Na sajmu se predstavile: Liga protiv raka Grada Drniša, Gradsko društvo Crvenog križa Drniš, LAG-a Krka, Udruga dentalnih tehničara, i druge.

– ‘Liga protiv raka Grada Drniša već 16 godina djeluje kao udruga. Naša osnovna misija je edukacija naših sugrađana o problemu karcinoma, ukazivanje na važnost preventivnih pregleda, te rad sa oboljelim osobama i njihovim obiteljima. Sudjelujemo u svim javnozdravstvenim akcijama i kampanjama u suradnji sa Hrvatska liga protiv raka Hrvatske u Europa Donna čije smo članice’, kazala je predsjednica Mira Knez.

– ‘Hrvatski crveni križ, čija smo članica, prošle godine obilježio je 140. djelovanja, naša udruga među ostalim se bavi dobrovoljnim darivanjem krvi, humanitarnom podjelom paketa, radom sa mladeži u okviru natjecanja iz prve pomoći, kazala nam je Vinka Badžim  iz Gradskog društva Crvenog križa Drniš .

– ‘LAG Krka je udruga osnovana 2013. godine i predstavlja partnerstvo između javnog, civilnog i privatnog sektora. Obuhvaćamo područje gradova Drniša i Skradina, te općina Promina, Ružić Unešić i Bilice, te dio naselja Grada Šibenika

Cilj je promocija ruralnog i održivog razvoja, provođenje mjera ruralnog razvoja sukladno našoj razvojnoj strategiji usvojenoj 2016. godine i za koju smo dobili preko 6 milijuna kuna koje će biti podijeljeni preko natječaja za ruralni razvoj’- kazala je Anita Štrkalj iz LAG-a ‘Krka’.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian