Danas svi u Oklaj na besplatnu janjetinu – ‘Prominski bronzin’!

- 24. lipnja 2017.

Centar zabave u drniškom kraju danas je u Oklaju gdje se od 18 sati održava gastro manifestacija ‘Prominski bronzin’ kojega povodom Dana državnosti organizira Općina Promina uz medijsku potporu Radio Drniša.

Ove godine Prominjci će se natjecati u kuhanju janjetine s bižima u bronzinu na drva.
Općina Promina osigurava meso, biže i drva. Svi ostali dodaci i začini jelu su po odabiru samih kuhara. Jelo će ocjenjivati tročlani žiri poznatih kuhara, a tri najbolje ocijenjene ekipe dobit će za nagrade.

U sklopu ‘Prominskog bronzina’ priprema se i 4. Smotra prominskih vina u suradnji sa Udrugom vinara “Debit”. Nagrada za najbolje vinare po ocjeni žirija kojeg čine ugledni enolozi je susak.

Na ovogodišnjem ‘Prominskom bronzinu’ u pripremi je i revijalno kuhanje gostiju iz Splita, Šibenika, Knina i Drniša, sajam autohtonih proizvoda i suvenira, izložba tradicijskih predmeta iz fundusa Gradskog muzeja Drniš, radionice za najmlađe u izradi suska, tkanju i kuhanju, prigodan program uz Kulturno umjetničku udrugu Promina i njihove goste, od 22 sata koncert grupe Baruni i točno u ponoć veliki vatromet.

Općina Promina sve zainteresirane poziva da dođu u subotu 24. lipnja u Oklaj na 2. ‘Prominski bronzin’ i uživaju u okusima domaće spize.
Sva su jela besplatna za sve.

SVI STE DOBRODOŠLI! VIDIMO SE U OKLAJU 🙂


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background