Dan narcisa obilježen i u Drnišu

- 25. ožujka 2013.

Diljem Hrvatske održana je Akcija „Cvijetom narcisa protiv raka dojke”. Cilj je akcije podizanje svijesti o toj bolesti, koja je prva na ljestvici smrtnosti kod žena.
U Hrvatskoj godišnje od raka dojke obolijeva više od 2. 300 žena. Karcinom dojke ne može se spriječiti, ali se može na vrijeme otkriti, a za to su potrebni razni skupocjeni aparati, kako bi se svim ženama omogućila provedba pravovremene prevencije.

Dan narcisa u Drnišu
Organizator Europa Donna, koja je glavni organizator ove akcije, bori se da sve žene budu obaviještene o primjerenom liječenju. Današnja akcija održava se pod motom „Darujmo život”.
Na našem području akciju je organizirala drniška Liga protiv raka. Jučer su u Gradu Drnišu, te u Oklaju, bili postavljeni štandovi, na kojima su volonteri Lige i učenici drniške Srednje škole, po simboličnoj cijeni prodavali cvijet narcisa i dijelili promidžbeni materijal, temeljen na prevenciji i bolesti raka.

Na akciju su se odazvali brojni građani, osobe iz zdravstva, prosvjete, kulture, gradskih i općinskih struktura, te drniški gospodarstvenici i podržali ovu humanitarnu akciju.
Jutros je na akciji bio i gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

Gradonačelnik Begonja s članicama Lige protiv raka Grada Drniša

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background