Dan grada Drniša i proslava patrona sv. Roka: budnica, svete mise, svečana sjednica, koncert Željka Bebeka

- 15. kolovoza 2019.

Dan nakon blagdana Velike Gospe Drniš slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika Sv. Roka i Dan grada.
Proslava će ujutro tradicionalno započeti budnicom drniškim ulicama u izvedbi Gradskog puhačkog orkestra Drniš.

Za 09.30 sati najavljeno je polaganje vijenaca podno središnjeg križa palim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata kod Župne crkve Gospe od Ružarija.

Svete mise u zavjetnoj crkvici Sv. Roka služe se od jutra, u 06:30, 07:30, 08:30 sati.
Uslijedit će potom od 10.00 sati svečano misno slavlje sa procesijom gradskim ulicama, u kojoj će kip sveca zaštitnika svetog Roka biti nošen od crkvice Svetog Roka do župne crkve Gospe od Ružarija. Koncelebrirano misno slavlje predvodit će mons. Milan Stipić apostolski upravitelj Križevačke eparhije.
Drniška Župa i ove godine upriličila je trodnevnicu svetom Roku, zaštitniku grada Drniša.
Pobožnosti završavaju večeras sv. misom i blagoslovom djece je u kapelici sv. Roka u 19.00 sati koje će predvoditi novi drniški župski vikar.

  • SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA DRNIŠA

Dan grada bit će obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj se uz vijećnike očekuju i gosti iz javnog i političkog života Županije, Grada Drniša i susjednih gradova i općina.

Na svečanoj sjednici bit će uručena  javna priznanja Grada Drniša ovogodišnjim laureatima.
NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO GRADA DRNIŠA dodjeljuje se: dr.med.OMERKI MIKULANDRA za zapažene uspjehe i ostvarenja u zdravstvenoj  skrbi, te za humana djela na  području Grada Drniša.

NAGRADA GRADA DRNIŠA dodjeljuje se: 1.) Udruzi žena “SVETI  ROKO” DRNIŠ za veliki doprinos u socijalno-karitativnom djelovanju na području Grada Drniša, 2.) MARIJU OŽEGOVIĆU povodom 70. puta dobrovoljnog darivanja krvi, 3.) TAMBURAŠKOM ORKESTRU KRSTO ODAK  za velik doprinos u stvaranju i očuvanju ukupne glazbene kulturne baštine Grada Drniša

PLAKETA GRADA DRNIŠA dodjeljuje se: OSNOVNOJ GLAZBENOJ ŠKOLI “KRSTO ODAK” DRNIŠ za zapaženi uspjeh u odgojno-obrazovnom i pedagoškom radu tijekom sedamdesetgodišnjeg rada te očuvanja kulturne baštine Grada Drniša, i DRUŠTVU PRIJATELJA HAJDUKA DRNIŠ za zapaženi doprinos u humanitarnom djelovanju na području  Grada Drniša.

  • ČESTITKA GRADONAČELNIKA 

Gradonačelnik mr.sc. Josip Begonja uputio je građanima čestitku u kojoj navodi:

– ‘Poštovane sugrađanke i sugrađani, dragi prijatelji, čestitam Vam od srca Dan Grada Drniša i blagdan našeg zaštitnika svetog Roka. Grad smo bogate povijesti, bogate tradicije i kulture. Koristim priliku da se na ovaj svečani Dan zahvalim svim našim udrugama i društvima koji svojim programima i marljivim radom uvelike pridonose punini života građana Drniša.

Hvala svim tvrtkama i obrtnicima koji čuvaju radna mjesta i trude se otvarati nova. Zahvala ide i prema svim djelatnicima gradske uprave kao i zaposlenicima gradskih ustanova, gradskih tvrtki i institucija s kojima Grad uspješno surađuje.

Ne smijemo zaboraviti na svoju prošlost, a napose, ne smijemo zaboraviti hrvatske branitelje i redarstvenike bez kojih mi danas ne bi bili ovdje.

S posebnim pijetetom sjetimo se onih koji su svoje živote položili za slobodu Drniša i slobodnu Hrvatsku.

Poštovani sugrađani, Drniš moramo s ponosom čuvati svi zajedno, moramo ga graditi i voljeti kako bi ostao gradom ugodnog življenja i zadovoljnih ljudi, a istovremeno budimo svjesni činjenice da se nikada u dovoljnoj mjeri nećemo moći odužiti Gradu koji nam je dao našu pripadnost i gdje sagradismo dom’, stoji u čestitci gradonačelnika Begonje.

  • FEŠTA NA POLJANI 

Večernji sati rezervirani su za feštu. Drnišane i njihove goste ove godine na glavnom gradsko trgu Poljani zabavljati Željko Bebek.  Početak programa na Poljani je u 22.00 sata. Točno u ponoć najavljen je i vatromet.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background