Četvrti međunarodni festival pršuta u Drnišu ove godine održati će se 1. i 2. rujna 2017.

- 18. kolovoza 2017.

festival-karta

Novost je što će ove godine u okviru festivala biti i međunarodno ocjenjivanje vina pod nazivom “Dionizijana 2017.”.
Pozivi vinarima, proizvođačima buteljiranih vina, da dođu u Drniš i predstave svoje proizvode odaslani su na preko stotinu adresa.
– ‘Kako smo najavljivali više puta želja nam je da se u Drnišu uz sir i pršut koji imaju svoje festivale u lipnju odnosno u rujnu predstavi i vino.
Drniško vinogorje je nadaleko poznato i cijenjeno. Cilj je razvijati gastronomsko-turističku priču uvezanu kroz naša tri vrhunska proizvoda– pršut, sir i vino, – naglašava gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

I ove godine se na festivalu očekuje nekoliko tisuća posjetitelja, ulaz za sve posjetitelje je besplatan.
Ponovno su i dva klimatizirana šatora, u većem od 800 metara četvornih bit će smješteni pršutari i vinari a svi ostali izlagači u susjednom šatoru od 600 metara četvornih.
Bogat je i zabavni program, kompletan program možete pronaći na Internet stranici Radio Drniša.
Suorganizatori su Hrvatska gospodarska komora, Šibensko kninska županija i Udruga proizvođača drniškog pršuta. Pokrovitelji su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatski veterinarski institut.
Festival pršuta u Drnišu održava se pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice RH. Još se ne zna hoće li ona i osobno doći u Drniš, ali već sada su svoj dolazak najavili ministar turizma Gari Cappelli i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background