Burnumske ide u nedjelju u Ivoševcima

- 11. kolovoza 2017.

U nedjelju 13. kolovoza u amfiteatru Burnum u Ivoševcima održat će se XI. Burnumske ide pod geslom AMOR VINCIT OMNIA (Ljubav pobjeđuje sve). Radi se o uprizorenju života rimskih careva, drevnog Rima, gladijatorskih borbi, rimskih obreda, starih zanata, igara i radionica za djecu.

Sajamski dio programa ispred amfiteatra započinje u 20 sati, on uključuje edukativne radionice, prezentaciju legionarskih skupina i njihove opreme, antičkih obrta, mirisnih pripravaka i tajnih recepata, isto tako i raznih antičkih vještina poput pisanja voskom, izrade drvenih igračaka, gatanje iz kostiju i razni drugi zabavni sadržaji. Nakon sajmenog dijela programa u 21 sat će se održati plesna predstava “Orfej i Euridika” u amfiteatru. Po završetku plesne predstave uslijedit će vatreni performans uz glazbenu pratnju Ane Rucner. Narator na ovogodišnjim Burnumskim idama bit će Mario Petreković.

-Središnji događaj manifestacije je borba za vlast stara 2000 godina, koja će se prikazat u amfiteatru. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje a organiziran je i besplatan prijevoz autobusom.  Tri autobusa kreću iz Šibenika preko Konjevrata, Drinovaca i Oklaja, dva autobusa također kreću iz Šibenika, ali idu desnom obalom Krke preko Lozovca, Skradina i Dubravica. Iz Knina idu tri autobusa preko Drniša i Oklaja. Autobusi polaze u 18 sati i 30 minuta sa kolodvora u Šibeniku i Kninu, a polazak iz Drniša je predviđen za 19 sati. – kazala je Katija Župan.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background