Božićno-novogodišnji prijam gradske vlasti

- 23. prosinca 2015.

Foto: Marija Lojić

Tradicionalni božićno-novogodišnji prijam održan jučer u velikoj gradskoj vijećnici okupio je drniške gospodarstvenike, predstavnike Crkve, gradskih tvrtki i javnih ustanova, te drugih institucija iz javnog života. Domjenak su organizirali gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja i predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša Ante Galić.
Gradonačelnik Begonja prisutnima je iznio izvješče o projektima koji su započeti ili dovršeni u 2015. godini jer kako je kazao smatrao je obvezom da kao što podnosi izvješće Gradskom vijeću to jednom godišnje učini i onima od čijih poreznih davanja Grad živi.
Između ostalog, gradonačelnik je istaknuo završetak prve faze uređenja vodopskrbe naselja Lišnjak, rekonstrukciju dijela kanalizacije na predjelu Gradine, uređenje dijela nerazvrstanih cesta. Tijekom 2015. napravljena je projektna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola za izgradnju reciklažnog dvorišta.

Od radova koji su u tijeku gradonačelnik je naveo uređenje biciklističko-pješačkih staza, izgradnju vidikovaca, obnovu vodenice u kanjonu Čikole i staze do Gradine. Izgrađeno je i novo tenisko igralište, a planira se i daljnje uređenje sportskog centra na Podvornici. Završena je velika gradska vijećnica koja je nedavno i otvorena te je djelomično uređena polivalentna kino-kazališna dvorana čiji se završetak očekuje sljedeće godine.

U 2016. godini planira se završetak radova pročišćivača otpadnih voda, završetak projekta „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka” ali i sanacija autobusnog kolodvora. Nadalje, planira se i prijava na natječaj Fonda Europske unije za regionalni razvoj čijim bi se sredstvima izradila dokumentacija za obnovu kulturne baštine u cilju komercijalizacije. I to na način da bi se bivši Đački dom prenamijenio u hostel, stari kino Zora u Dom za posjetitelje, a dio sredstava bi se uložilo u uređenje Gradine. Na ovom projektu Grad surađuje s Fakultetom građevinarstva i arhitekture u Splitu.
Ujedno za sredstva iz EU fondova prijavit će se i projekt gradnje Dječjeg vrtića Drinovci, ali i kanalizacijski sustav u naselju Badanj. U sljedećoj godini, prema riječima gradonačelnika izradit će se i projektna dokumentacija za gradnju Doma umirovljenika u Drnišu.

Na kraju svog izlaganja gradonačelnik se zahvalio svima na suradnji i povjerenju te u svoje ime i u ime Grada zaželio svima sretne i blagoslovljene blagdane kao i poslovni uspjeh u 2016. godini. Nakon prijama upriličen je i prigodni domjenak.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background