Bogati program za Advent u Čavoglavama

- 16. prosinca 2016.

Danas započinje Advent u Čavoglavama kojeg organiziraju i financiraju sami mještani već treću godinu zaredom pod nazivom “Božić u Čavoglavama”.

Idejni začetnik je bivši župnik fra Ilija Mikulić a cijelu manifestaciju svesrdno pomaže prvi među jednakima, najpoznatiji mještanin – Marko Perković Thompson.

U sklopu proslave priređuju se razna događanja kao što su uprizorenje živih jaslica, prigodni božićni koncerti, dolazak djeda Božičnjaka te podjela darova djeci iz obje župe općine Ružić ali i ostaloj djeci koja dođu na proslavu taj dan.

Svi događaji se organiziraju pored crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama. Mještani su sami izgradili i Bethlehem, uređeno je i okićeno cijelo selo.
Postavljen je i šator u kojem će biti bogata ugostiteljska ponuda.

Program započinje danas u 16.00 sati a sa početkom u 20.00 sati održati će se amaterska predstava ‘Večernja škola’ u izvedbi samih mještana.

Sutra, 17. prosinca, u 19.00 sati u crkvi Hrvatskih mučenika nastupaju ženska klapa Gariful iz Bibinja, te muška klapa Zvono iz Kistanja.

Uprizorenje živih jaslica najavljeno je za 23. prosinca uz nastup amaterske glumačke skupine iz Trilja.

Na sam Badnjak, 24. prosinca djeca iz Čavoglava pod vodstvom Josipe Šaran izvesti će iza 21.00 sat Dječju božićnu predstavu. Nakon koje će biti misa ponoćka.

Poslijepodnevno druženje u šatoru organizira se i na blagdan Božića a na Stipandan 26. prosinca u 18.00 sati Čavoglave će posjetiti Djed Božićnjak koji će djeci dijeliti poklone.

Iz organizacijskog odbora sve ljude dobre volje pozivaju da dođu za blagdane u Čavoglave i Božić proslave u duhu kršćanskih vrednota, hrvatske tradicije i svekolikog zajedništva.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background