Anđelka Tomić kandidatkinja za gradonačelnicu ispred Nezavisne liste mladih Drniš

- 20. travnja 2021.

U vrijeme pandemije koronavirusa i obraćanja kandidata i objave kandidatura preselile su u virtualni svijet.

Na društvenoj mreži Facebook svoju kandidaturu za gradonačelnicu Drniša ispred Nezavisne liste mladih Drniš objavila je Anđelka Tomić, koja je napisala:

  • “Dragi prijatelji i sugrađani,
    Bolje umrijeti pokušavajući učiniti nešto, nego odustati, sjediti i plakati!“ – ovom izjavom, prije četiri godine započela sam svoj politički put, a danas sam još uvjerenija i odlučnija nego prije četiri godine. Kroz rad u tvrtki kojoj je uža specijalnost bila ”pametna tehnologija” unaprijedila sam svoje znanje i produbila svjesnost o upotrebi i primjeni tehnologije u svakodnevnom životu, obrazovanju, poslovnom okruženju, nečemu što je brzo, jednostavno i efikasno.
    Nadalje, kroz rad u stručnoj službi Hrvatskog sabora, dodatno sam unaprijedila znanje kojeg sam kao stručna prvostupnica javne uprave stekla na studiju.
    U svakodnevnoj komunikaciji sa saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima iz cijele Hrvatske, koji su uspješni u svojim sredinama i gledajući s kojim žarom ulažu svoje znanje u cjelokupni razvoj iskorištavajući potencijale svog kraja, uviđam da je naš kraj po potencijalima daleko ispred nekih, a tek puko preživljava. Upoznata sa svim, nije mi preostalo ništa drugo već srcem krenuti i zatražiti Vašu podršku. Svjesna sam da mnogi bježe od politike, svjesna sam političkog trgovanja pozicijama i nepotizma i svjesna sam da to užasava birače. Prečesto sam čula da je promjena nemoguća, ali ona je itekako moguća ako se svi zajedno potrudimo i ako pružimo šansu promjeni, ali onoj promjeni iz loše u dobru politiku. Dobra politika, što je to? E, to je politika koju građanin, volio on politiku ili ne, u biti ne primjećuje, a sve štima. Zato ću Vas zamoliti da pružite šansu dobroj politici i onima koji ne odustaju od promjene.
    Kandidirajući se, spremna sam preuzeti teret i odgovornost na putu promjene. Drniš je bio poželjno životno okruženje, Drniš je bio gospodarski jak, imao je svoje obrtnike, svoje vrhunske sportaše, svoje intelektualce… sve to Drniš treba i može! Ako želite, a sigurno želite da Drniš bude jak i moderan grad, zasigurno ćete podržati moju kandidaturu za gradonačelnicu i ukazati povjerenje mladom timu ljudi iz Nezavisne liste mladih koje ćemo predstaviti u danima ispred nas. Jednostavno, želim Drniš sretnih ljudi!” –  objavila je na svom facebook profilu Anđelka Tomić.
Dvadesetsedmogodišnja Drnišanka u politici je aktivna od 2016. godine. Bila je vijećnica u Gradskom vijeću Grada Drniša u proteklom sazivu, članica je Glavnog odbora Nezavisne liste mladih, Glavna tajnica Nezavisne liste mladih, a u proteklom sazivu sabora i zaposlenica na mjestu Viša stručna tajnica Kluba Nezavisne liste mladih u Hrvatskom saboru.

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background