Akcija čišćenja u Suknovcima, volonteri ukolonili tone smeća

- 7. lipnja 2021.

Ove je subote, 5. lipnja, održana još jedna velika akcija čišćenja ilegalnog odlagališta otpada, ovaj puta u općini Promina u mjestu Suknovci.
Ukupno je prikupljeno i pravilno zbrinuto gotovo 100 vreća otpada.
Akciju su organizirali ekološka udruga “Krka Knin“ i Ožujsko pivo, a sve u sklopu kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj” tijekom koje se čiste ilegalni deponiji diljem Hrvatske.
Kampanja ima za cilj podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad.
Akcija čišćenja je organizirana u blizini Nacionalnog parka Krka, jer se okoliš tamo zagađuje već godinama.
-„Lokacija se nalazi na kraškom području te je dugoročno zadržavanje smeća izrazito štetno za podzemne vode. Akcijom čišćenja želimo djelovati i na svijest neodgovornih pojedinaca da prestanu zagađivati okoliš i bacati smeće u prirodu. Akcija je počela u 10 ujutro i trajala je sve dok nisu očišćeni svi predviđeni punktovi“, rekla je Inga Kukolj iz ekološke udruge “Krka Knin“, koja djeluje na području Hrvatske s naglaskom na Šibensko-kninsku županiju i okolicu Knina.
Udruga ima za ciljeve očuvanje prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti društva, te prihvatljivo gospodarenje prirodnim resursima primjenom odrednica održivog razvoja.
Ovoj su se akciji pridružili i predstavnici Općine Promina i Eko Promina d.o.o., članovi kluba volontera Pivovarci Zagrebačke pivovare te partneri Pevex i Pik.
Ožujsko pivo i Zagrebačka pivovara godinama podržavaju niz kulturnih, sportskih i nevladinih institucija s ciljem unapređenja kvalitete života u zajednici u kojoj djeluju, a više informacija o novoj kampanji dostupno je na webu https://cuvajpazi.ozujsko.com/.
Do sad su održane akcije čišćenja ilegalnih odlagališta otpada u Osijeku, Solinu, Zagrebu, Rijeci, Opatiji, Kninu, a slijedi još jedna u Slunju.

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background