8. Festival zborske duhovne glazbe ‘Jubilate Deo’ ovog vikenda u Drnišu

- 23. listopada 2020.

U Drnišu će se ove subote i nedjelje (24.- 25. 10. 2020.) održati glazbena manifestacija 8. Festival zborske duhovne glazbe “Jubilate Deo”.

Kao i proteklih godina, prvog dana u subotu u 19:00 sati, u župnoj crkvi Gospe od Ružarija zainteresirani građani moći će čuti izvedbe zborskih skladbi s duhovnog repertoara, a u nedjelju jedan od zborova sudionika pjevat će misu na župskoj misi u 10:00 sati.

Ove godine bit će to domaćini i organizatori, Gradski pjevački zbor „Neuma“.

Na taj način Neuma obilježava svoju desetu obljetnicu djelovanja budući da zbog epidemije koronavirusa nije bila u mogućnosti realizirati posebnu svečanu proslavu kakvu ovaj jubilej zaslužuje.

Prva koncertna večer festivala također će biti prožeta slavljeničkom notom, a osmo izdanje FZDG „Jubilate Deo“ svojim nastupom će uveličati i gosti iz Vokalnog sastava Cor Christi iz Šibenika.

Koncert će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u svrhu sprečavanje širenja koronavirusa.

Broj posjetitelja u publici će biti ograničen, a sve koji neće moći uživo na licu mjesta sudjelovati u događanju, iz Neume pozivaju da prijenos koncerta prate online na društvenim mrežama Gradskog pjevačkog zbora „Neuma“ (Facebook – facebook.com/neuma.drnis; Instagram – gpz_neuma_drnis).

Program se realizira uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Drniša, Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Grada Drniša.

Organizator Festivala zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“ je Gradski pjevački zbor „Neuma“, uz suorganizacijsku podršku drniške župe Gospe od Ružarija i Pučkog otvorenog učilišta Drniš.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background