15. Obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

- 10. prosinca 2014.

Foto: Grad Drniš

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman preminuo je na današnji dan prije 15 godina. Tim povodom u ime građana Grada Drniša na zagrebačkom groblju Mirogoju jutros je vijenac položilo i zapalilo svijeću izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Josipom Begonjom i predsjednikom Gradskog vijeća Antom Galićem.
Obljetnicu smrti utemeljitelja stranke HDZ , ova stranka će obilježiti polaganjem vijenaca na njegov grob na zagrebačkom groblju Mirogoj te u Tuđmanovom rodnu mjestu Velikom Trgovišću, dok u Zagrebu u Hotelu Sheraton održat će se svečana akademija, a misa zadušnica u svetištu Svete Mati Slobode na Jarunu, koju će predvoditi mons. dr. sc. Vlado Košić, biskup sisački. Najavljena je i tribina na temu “Franjo Tuđman i bitka za Vukovar” .

Povodom 15. obljetnice smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana u organizaciji Udruge za hrvatski identitet i prosperitet promovirana je jučer najnovija knjiga akademika Ivana Aralice “Smrad trulih lešina”, nastala na temelju njegova teksta “Uzroci, tijek i lijek hrvatskog postkomunističkog ideološkog kaosa”, objavljenog koncem prošle godine u nekoliko nastavaka u Večernjem listu.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background