12. ‘Večeri pasionske baštine’ počinju u subotu, 09. ožujka

- 6. ožujka 2013.

Dvanaeste ‘Večeri pasionske baštine’, glazbeno, literarno i likovno promišljanje korizme, ove godine u Drnišu započinju u subotu, 09. ožujka.
U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Drniš i ove godine planirano je pet večeri na kojima će uz gostujuće izvođače, koji izvode pasionske programe, nastupiti i domaći izvođači prikazujući tradiciju pasionske baštine drniškog kraja.

Nastupaju Faroski kantaduri iz Starog Grada na Hvaru, sa programom: ‘Za križem’, Gradski zbor Brodosplit, sa koncertom: ‘Još ne biše zora zarudila’, Chorus Chantores iz Vranjica te Pučki pivači Svete Cecilije iz Kaštel Lukšića s programom: ‘Blagoslovljen gospodin Bog Izraelov’.

Gradski pjevački zbor ‘Neuma’ i drniški pjesnici predstavit će se koncertom duhovne glazbe ‘Stala plačuć tužna mati’, a korizmeni koncert održat će i FRAMA Drniš i Dječji zbor Grdelini.
Najvažnija kulturna manifestacija i ove se godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Drniša. Cjelokupan program održat će se u Župnoj crkvi Gospe od Ružarija sa početkom u 19 sati.

‘Večeri pasionske baštine’ utemeljene su 2001. godine a Drniš je već niz godina jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj u kojima se organiziraju višednevne manifestacije korizmenog sadržaja. Drnišani na taj način imaju priliku kroz glazbeno-scenske korizmene sadržaje pripremiti se za slavljenje najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa.

Večeri pasionske baštine

Program 12. 'Večeri pasionske baštine'


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian