10. Festival sira u Drnišu, u petak 14. lipnja na Poljani

- 13. lipnja 2019.

Ured HGK za područja posebne državne skrbi u Kninu, uz suorganizatora Grad Drniš, a pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, i ove godine organizira 10. Festival sira – Drniš 2019., koji će se održati u petak 14. lipnja 2019., u 17 satiu Drnišu.

Događaj obuhvaća sve čimbenike razvoja mljekarske i sirarske proizvodnje, od obiteljskih gospodarstava – proizvođača mlijeka i sira, do velikih prerađivača, nadležnih stručnih službi, znanstvenih institucija, ali i državne i lokalne uprave, a radi stvaranja vodeće tradicionalne manifestacije u proizvodnji sira na ovom području i šire.

I ove godine, u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu, provedeno je ocjenjivanje sireva, koje je pokazalo da se povećala kvaliteta sira, utvrđena na temelju postignutog broja bodova prema 20-bodovnom sustavu i u skladu s Pravilnikom za ocjenjivanje kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda.

Ovogodišnji Festival održava se na staroj lokaciji, na glavnome gradskom trgu Poljani.

Potvrda vrijednosti manifestacije koja je već stekla zanimanje i poštovanje proizvođača sira, šire javnosti te znanstvene i stručne zajednice, jest uspješno desetogodišnje promicanje ponajprije sirarske proizvodnje, ali i drugih tradicijskih i autohtonih proizvoda.

Za sve posjetitelje i goste ove manifestacije organizirat će se i prigodni zabavni program – priopćenoje iz Hrvatske gospodarske komore Knin.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian