Zdenka Kunac pobjednica natjecanja u uskrsnim pogačama u organizaciji udruge ‘Žena’

- 7. travnja 2022.

U Drnišu je održano prvo natjecanje u pripremanju uskrsnih pogača. Natjecanje  je organizirala udruga Žena u okviru provedbe projekta ‘Vratimo životnu radost godinama’ a sudjelovalo je sveukupno 15 umirovljenica sa šireg drniškog područja koje su pripremile poznatu uskršnju deliciju.

Slatka pogača, sirnica ili pinca, varira u nazivima ali i u sastojcima, prisutna je svake godine na uskršnjem stolu, zbog čega je jedan od simbola Uskrsa.

Iako se uglavnom koristi tradicionalna receptura izrade, tijekom godina recept je modificiran što utječe na krajnji rezultat, izgled, okus i miris pogače.

A upravo to je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Milka Tomić, Rosa Puljić, Blagica Pokrovac i Ćazim Alili.

Prvu i drugu nagradu za najbolju uskrsnu pogaču osvojile su dvije drniške nevjeste Zdenka Kunac i Višnja Reljić.  Obje su to umijeće naučile od svojih svekrva:

Pobjednica Zdenka Kunac:

 

Drugoplasirana: Višnja Reljić

 

Treće mjesto osvojila je Slavica Tomić iz Drniša.

U nadi kako će ovo lijepo natjecanje  postati i tradicionalno o ovom prvom za Radio Drniš nešto više kazala je jedna od organizatorica Kristina Bačić:

 

Najuspješnije  domaćice koje su pripremile najbolje uskrsne pogače prigodno su i nagrađene kuhinjskim dekorativnim tekstilom u vidu stolnjaka i nadstolnjaka.

Hvala Slavici Tomić na fotografijama.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background