Završena 3. Opća planinarska škola u organizaciji PD Promina

- 27. svibnja 2014.

U planinarskom domu na Promini održan je završni ispit za polaznike Opće planinarske škole u organizaciji PD Promina. Školu je uspješno završilo 7 članova PD Promina, a diplome im je uručio predsjednik društva i voditelj škole Tomislav Jerković.

Foto: PD Promina

Opća planinarska škola koja se provodi po pravilniku Hrvatskog planinarskog saveza, trajala je dva mjeseca tijekom kojih su školarci odslušali predavanja iz teorijskog dijela, a potom ih uvježbavali u nastavi kroz izlete sa iskusnim članovima PD Promina. Na predavanjima su polaznici učili o povijesti planinarstva, planinarske organizacije, pripremi za odlazak u planinu, planinarskoj opremi do kretanja u planini. Upoznati su i sa planinarskim stazama i markiranju, osnovama orijentacije, čitanja karata i zemljovida, zaštiti prirode i speleologiji. Učilo se i o planinarskoj medicini, opasnostima i prvoj pomoći u planini, te stručnim znanjima iz osnova alpinizma i čvorologije, upotrebi tehničke opreme, HGSS-u, ali i prehrani u planini i meteorologiji za planinare. Završena planinarska škola predstavlja osnovu za nastavak planinarskog obrazovanja.

Polaznici škole polagali su ispit iz praktičnog i teorijskog dijela,na kojem su pokazali što su naučili i koje su planinarske vještine usvojili.

Foto: PD Promina

Foto: PD Promina

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background