Završava ljetno računanje vremena

- 28. listopada 2021.

Ljetno računanje vremena završava u noći na nedjelju 31. listopada u 3 sata ujutro i počinje zimsko računanje, što znači da se kazaljka na satu mora vratiti jedan sat unatrag, odnosno s 3 na 2 sata, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

Povratkom na zimsko računanje vremena mijenjaju se i razdoblja dnevnih tarifa za obračun pa će se sada utrošena električna energija prema višoj tarifi obračunavati od 7 do 21 sat, a prema nižoj tarifi od 21 do 7 sati.

Vozači automobila, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dužni su imati upaljena dnevna svjetla od 1. studenoga do 31. ožujka. U slučaju nepoštivanja zakonskih odredbi ,vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna. I vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća, te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.   U slučaju nepoštivanja te zakonske odredbe vozač bicikla kaznit će se novčanom kaznom od 500 kuna.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background