Za drniško područje zbog mraza proglašena elementarna nepogoda

- 5. svibnja 2016.

Šibensko kninski župan Goran Pauk proglasio je elementarnu nepogodu za područje Općina Promina, Ružić i Unešić te za područje Grada Drniša i Grada Skradina zbog velikih šteta nastalih na poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima prouzročenih mrazem i niskom temperaturama koje su na tim područjima trajale u periodu od 21. do 28. travnja.

Zaključno do 12. svibnja općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda trebaju sastaviti izvješća s procjenom ukupne štete te ga dostaviti županijskom povjerenstvu a prve procjene poljoprivredne štete trebaju unijeti u Registar šteta u poljoprivredi – priopćeno je iz ureda Šibensko kninskog župana Gorana Pauka.

Rok za prijavak konačne i potpune štete je 50 dana.

Za Grad Drniš elementarna nepogoda proglašena je temeljem traženja gradonačelnika Drniša Josipa Begonje i zahtjeva upućenog 02. svibnja. Štete poljoprivrednici mogu prijaviti Katici Mazalin u Upravnom odjelu za poljoprivredu.

  • OPĆINA PROMINA

Pozivaju se stanovnici Općine Promina koji su pretrpjeli štetu od elementarne nepogode – mraza koja je proglašena Odlukom Župana Šibensko-kninske županije o proglašenju elementarne nepogode i za područje Općine Promina da štetu na svojim posjedima prijave Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda putem Jedinstvenog upravnog odjela Općine Promina najkasnije do 11. svibnja 2016. god. Povjerenstvo će potom Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, dostaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu štete te procijenjenu štetu unijeti u Registar šteta u poljoprivredi, priopćeno je iz Općine Promina.

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian